Sağlık hakkında tüyolar!

Nefes Egzersizleri Stresi Nasıl Azaltır?

Nefes Egzersizleri Stresi Nasıl Azaltır?
0 155

Stres kendini pek çok farklı şekilde ve genellikle uygunsuz zamanlarda gösterebilir. Çoğu zaman, özellikle işte bunalmış hissettiğinizde veya kendi işinizi yürütmenin zor olduğu bir dönemde, kişisel bakım uygulamak mümkün değildir.

Bununla birlikte, iş yerinde stresi azaltmanın ve rahatlamayı sağlamanın birkaç yolu vardır. Nefes egzersizleri bu tür yöntemlerden biridir: herhangi bir ek ekipman gerektirmez, hatta masanızdan ayrılmanıza bile gerek yoktur. Düzenli olarak derin nefes almanın sağlığa faydalarını da açıklayan bu kılavuzda nefes egzersizlerinin pozitif gücünden nasıl yararlanacağınızı keşfedin.

Nefes Egzersizleri Stresi Nasıl Azaltır?

Nefes egzersizleri, kan basıncınızı düşüren, kalbi yavaşlatan ve karın bölgesinde tutulan gerginliği serbest bırakan oksijen değişimini artırarak stresi azaltabilir. Bu fiziksel değişiklikler aynı zamanda zihinsel durumunuza da fayda sağlar – nefesinize konsantre olmak sizi bir farkındalık durumunda şimdiki zamana getirebilir.

Nefes egzersizleri, vücudunuzun “savaş ya da kaç” modunda olduğu stres dönemlerinde özellikle etkilidir. Bu ruh hali, yakın bir tehlike hissi nedeniyle kalp atışınızı artırmanın yanı sıra hızlı, sığ nefes alma modellerini teşvik eder. Neyse ki, günümüz dünyasında savaş ya da kaç modunu tetikleyen tehlikeler genellikle avcılardan daha az zararlıdır; kaygıya neden olan stresli durumlar veya deneyimler olma eğilimindedirler.

Nefes Egzersizleri
Nefes Egzersizleri

Nefes Egzersizlerinin Faydaları Nelerdir?

Serin nefes egzersizleri bir dizi tıbbi fayda sağlar:

  • Artan oksijen değişimi
  • Daha yavaş kalp atışı
  • Düşük veya stabilize kan basıncı
  • Karındaki gerginliğin azaltılması
  • Stres veya kaygı duygularında azalma

Nefes egzersizleri tam bir stres yönetimi tekniği olmasa da, stres veya kaygı semptomlarını azalttığı klinik olarak kanıtlanmıştır ve ihtiyaç duyulan her yerde ve her zaman kullanılabilir. Aslında, NHS düzenli olarak veya hatta günlük rutinin bir parçası olarak nefes egzersizleri yapılmasını önerir.

Diyafragmatik Nefes Eğitimi

  • Rahatlayarak başlayın. Herhangi bir kısıtlayıcı giysiyi gevşetin ve sizin için rahat bir pozisyon bulun – bu, oturmak, uzanmak veya bu mümkün değilse ayağa kalkmak olabilir.
  • Rahat bir pozisyonda, ayaklarınızı yere koyun ve bir elinizi göğsünüze, diğer elinizi karnınıza koyun. Burnunuzdan nefesinizin karnınızın derinliklerine akmasına izin verin, karnınızın yukarıdaki ele doğru genişlediğini hissedin. BT. Göğsünüzün üzerindeki el mümkün olduğu kadar hareketsiz kalmak ister. Dudaklarınızı büzerek yavaş ve düzenli bir şekilde nefes verin. Tekniğinize ve zamanlamanıza odaklanarak, normal nefes alıp verme düzeninizden daha yavaş ve daha derin nefesler alarak 3. ve 4. adımları tekrarlayın.
  • 3-5 dakika veya kendinizi daha sakin hissedene kadar devam edin.
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.