Sağlık hakkında tüyolar!

Diş Teli Varken Ne Yenmez

Diş Teli Varken Ne Yenmez
0 134

Başlangıçta, diş teli taktığınız zaman birkaç gün diş eti ağrılarından dolayı biraz rahatsız hissedilebilir. Bu nedenle sadece yumuşak yiyecekler yemenizi önerilir. Bu, dişlerinizin tedaviye uyum sağlamasına yardımcı olur. Ayrıca çok sert veya çiğnenebilir yiyecekler tüketmemenizi önerilir.

Yumuşak yiyecekler arasında yumuşak ekmekli çorba, patates püresi, pirinç, yumuşak erişte, makarna, yumuşak pişmiş etler veya kıymalı yemekler, yumurta ve meyveler sayılabilir. Sert ve çiğnenebilir yiyecekler şunları içerebilir: çiğ havuç, çiğnenebilir et, fındık, sert çiğnenebilir ekmek parçaları, kurutulmuş dana eti ve buzu çiğnemeyin.

Bazı Yiyecekler Neden Önerilmez?

Aşırı Diş Esnemesi

Sert besinlerin tüketilmesini önermememizin nedeni, çok sert bir şey yediğinizde, yiyeceği dişlerinizle çıtırdatmanın yanı sıra kaslarınıza aşırı baskı uygulayacak olmanızdır.

Normalde bu normaldir, ancak dişlerin dışına yapışmış braket braketleriniz olduğunda, braketlerin çıkma eğilimi olabilir. Dişlerinizi düzeltmek mi istiyorsunuz? Diş hekimliği muayenehanesine başka bir randevu için tekrar gitmek zorunda kalmanın verdiği rahatsızlık dışında, braketler çıktığında; ayrıca tedaviyi geciktirebilir ve diğer öngörülemeyen diş hareketi karmaşıklıklarına neden olabilirsiniz. Braketler çıktığında asıl tedavinin etkisi azalır ve sonuçları geciktirir.

dis teli varken ne yenmeli
diş teli varken ne yenmeli

Hangi Gıdalardan Kaçınmalısınız?

Yapışkan Gıdalar

Şekerleme ve şekerleme gibi yapışkan veya çiğnenebilir yiyecekleri önermiyoruz. Bunun nedeni, tele veya kabloyu yerinde tutan braketlere zarar verme eğilimi olabilir.

Sakız

Tel tedavisi boyunca genellikle sakız çiğnemeyi önermiyoruz. Bunun nedeni, braketlere ve kabloya sıkışabilmesidir. Ardından, onu çıkarmaya çalışmak, istemeden kablolara özellikle zarar verebilir. Hasarlı veya bükülmüş teller, tedaviden istenen sonuçları vermeyecektir.

Şekerli Yiyeceklere Hayır

Tavsiyemiz, diş çürümesine ve diş eti enfeksiyonlarına katkıda bulunabilecek şekerli gıdaları denemeniz ve tüketmemenizdir. Diş teli tedavisi yapılırken plak ve tartar oluşumunu önlemek için uygun ağız bakımı gereklidir. Ayrıca gün boyunca birçok kez yemek yemek, ağız bakterilerinizi çoğu zaman ateşleyerek hasara neden olabilir. Ara öğünlerle 5-6 kez yemek yemektense üç kare yemek daha iyidir.

Renkli Gıdalar

Telleri dişlerdeki braketlere bağlayan lastik bağları kolayca lekeleyebilen bazı yiyecek ve içecekler vardır. Başlangıçta diş teli net olsa da, zamanla yediğiniz ve içtiğiniz çeşitli yiyeceklerden renk alabilirler. Bununla birlikte, bazı yiyecekler lekelenme seviyesini diğerlerinden daha fazla artıracaktır; bunlara zerdeçallı köri, pancar, çilek ve kırmızı şarap dahildir. Bunu yaşarsanız, diş hekiminiz diş teli sizin için kolayca değiştirebilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.