Alzheimer’lı biri için, hastalığın seyrinde mümkün olduğu kadar erken bir zamanda doğru bir teşhis konması çok önemlidir. Maalesef engeller var. Birincisi, hafıza kaybı gibi semptomları bir hastalık belirtisi değil, yaşlanmanın normal bir parçası olarak görmek çok kolay olabilir. Alzheimer hastalığı belirtileri, depresyon gibi diğer bozuklukların belirtilerini de taklit edebilmektedir. Alzheimer hastalığı teşhisinin alınmasındaki herhangi bir gecikme, insanların ihtiyaç duydukları yardımı almasını ve geleceği planlamak için adımlar atmasını engelleyebilir.
Alzheimer hastalığı tedavisi olmasa da, erken teşhis, demansın günlük zorluklarını karşılamak için tüm sonuçları incelemek ve stratejiler geliştirmek için daha fazla zaman olduğu anlamına gelir . Doktorlar, bilişsel gerilemeyi bir süreliğine yavaşlatan ve diğer değişikliklere yardımcı olan ilaç ve ilaç dışı terapiler sunabilir. Ayrıca, erken Alzheimer teşhisi, bakım, finans ve ileri düzey yönergeler hakkında kararlar almaya başlamak ve bu hastalığı olan kişiler için mevcut birçok kaynağa erişmek için en iyi fırsatı sunar.
Alzheimer teşhisi, yeni ilaçların ve diğer müdahalelerin klinik denemelerine katılma olasılığını da açar. Klinik deneyler, henüz yaygın olarak kullanılmayan son teknoloji tedavilere erişim sağlar ve gelecek nesillerin bu yıkıcı, tedavi edilemez hastalıkla savaşmasına yardımcı olma şansı sunar.
Hafıza, davranış veya düşünme becerilerinde rahatsız edici değişiklikler yaşıyorsanız, korkutucu görünse bile endişelerinizi bir doktorla görüşmek için randevu alın. Birinci basamak hekimleri genellikle tanı sürecini denetler ancak hastaları nörolog, nöropsikolog, geriatrist veya geriatrik psikiyatrist gibi bir uzmana yönlendirebilir. Bir Alzheimer değerlendirmesi aşağıdakileri içerecektir:
Bir doktorla yapılan konsültasyon ayrıca aşağıdaki testleri de içerecektir:
Ulusal Yaşlanma Enstitüsü, Alzheimer teşhisi konduktan sonra aşağıdaki önerileri içeren bir kontrol listesi sunar:
Solunum Yolu Enfeksiyonunu Evde Nasıl Hafifletebilirim? Pratik ve Etkili Yöntemlerle Rahatlamanızı Sağlayın!
Migrenle başa çıkmanın pratik yolları! Evde migren ağrısını hafifletecek önerileri keşfedin ve yaşam kalitenizi artırın.
Şeker hastalığını evde kontrol altına almanın kanıtlanmış yöntemleriyle tanışın. Sağlıklı bir yaşam için etkili adımlar…
Dişeti iltihabı mıyla boğuşuyorsunuz? Evde uygulayabileceğiniz uzman tavsiyeleriyle dişeti iltihabını tedavi etmenin yollarını keşfedin. Sağlıklı…
Astım belirtileriyle başa çıkmak için evde doğal çözümler arayışında mısınız? Bu makalede, solunum problemlerini hafifletebilecek…
İştahsızlıkla mücadele etmek için kolay ve hızlı ipuçları! Evde iştahınızı artırmak için pratik yöntemler ve…