Emmek bebekler için doğal bir içgüdüdür, çünkü bu şekilde beslenirler. Başparmak emme, hamileliğin ikinci üç aylık dönemi gibi erken bir dönemde, anne karnında başlayabilir. Bebeklerde ve çocuklarda başparmak emme yaygındır ve genellikle iki ila dört yaşları arasında sona erer. Bu yaşlarda ön süt dişleri oluşmaya başlar ve parmak emme eyleminden etkilenebilirler.
Yeni doğanlar ve bebekler başparmak emmeyi, kendilerine güven duygusu sağlamak için bir kendini yatıştırma yöntemi olarak kullanırlar. Diğer çocuklar ise uykuya dalmalarına yardımcı olması için başparmaklarını emerler. Beş yaşın altındaki çocuklar başparmaklarını emmeyi bırakmaya teşvik edilmemelidir çünkü bu doğal bir eylemdir. Çocukların başparmaklarını emmeye devam etmelerinin popüler nedenleri can sıkıntısı ve strestir; bu nedenle çocuklar uzun araba yolculukları sırasında veya film izlerken başparmaklarını emerler.
Bu alışkanlık beş yaş civarında bırakılmazsa, günlük yaşam kalitesini etkileyen ciddi sonuçlara yol açabilir. Çiğneme ve konuşma gibi basit eylemler parmak emme nedeniyle değişebilir. Sevimli ve masum görünen başparmak veya parmak emme eylemi neden olabilir:
Alışkanlığı erken bırakmak, gelecekte ortodontistlere yapılacak ziyaretleri potansiyel olarak önleyebilir.
Birçok çocuk iki ila dört yaşları arasında kendi kendine parmaklarını emmeyi bırakır. Bir çocuk anaokuluna başladığında veya 5 yaşına geldiğinde, ileride oluşabilecek diş sorunlarını önlemek için parmak emmeyi bırakmalıdır. Bu yaşta ön süt dişleri oluşmaya başlar ve parmak emme eyleminden etkilenebilir.
Çocukların parmak emmeyi bırakmalarını sağlamaya çalışırken sorunun kökenine inmek önemlidir. Bazı çocuklar sıkılırken, diğerleri stres ve anksiyete gibi daha ciddi sorunlardan muzdariptir. Bunu neden yaptıklarını veya bu davranışı neyin tetiklediğini bulmak, bunu durdurmanın ilk adımıdır. İşte parmak emmeyi durdurmanın bazı kolay yolları:
Solunum Yolu Enfeksiyonunu Evde Nasıl Hafifletebilirim? Pratik ve Etkili Yöntemlerle Rahatlamanızı Sağlayın!
Migrenle başa çıkmanın pratik yolları! Evde migren ağrısını hafifletecek önerileri keşfedin ve yaşam kalitenizi artırın.
Şeker hastalığını evde kontrol altına almanın kanıtlanmış yöntemleriyle tanışın. Sağlıklı bir yaşam için etkili adımlar…
Dişeti iltihabı mıyla boğuşuyorsunuz? Evde uygulayabileceğiniz uzman tavsiyeleriyle dişeti iltihabını tedavi etmenin yollarını keşfedin. Sağlıklı…
Astım belirtileriyle başa çıkmak için evde doğal çözümler arayışında mısınız? Bu makalede, solunum problemlerini hafifletebilecek…
İştahsızlıkla mücadele etmek için kolay ve hızlı ipuçları! Evde iştahınızı artırmak için pratik yöntemler ve…