Bebekler tam gelişmiş bir bağışıklık sistemi ile doğmazlar. Hastalığa neden olabilecek farklı mikroplara maruz kaldıkça yaşam boyunca gelişir. Aşağıda, bir bebeğin bağışıklık sistemi gelişiminin zaman çizelgesini ele alacak ve ebeveynlerin bebeklerinin bağışıklık sistemini güçlendirmeye nasıl yardımcı olabilecekleri hakkında ipuçları vereceğiz.
Bir bebeğin bağışıklık sistemi iki ila üç aylık olana kadar olgunlaşmaz. Anında koruma için, annenin antikorları plasenta yoluyla, doğumdan hemen sonra ve emzirme yoluyla bebekle paylaşılır. Bu ilk birkaç ay boyunca, bağışıklık sistemleri – özellikle hücre aracılı bağışıklık – daha gelişmiş hale gelir. Bu, çocuğun virüslerle savaşmasına yardımcı olmak için çok önemlidir.
Bebeğiniz her hastalandığında, gelecekte onu koruyacak yeni antikorlar geliştirir. İşte bebeğinizi korumaya yardımcı olmak ve yaşamının ilk birkaç ayında bağışıklık sistemini güçlendirmek için bu arada yapabileceğiniz bazı şeyler:
Solunum Yolu Enfeksiyonunu Evde Nasıl Hafifletebilirim? Pratik ve Etkili Yöntemlerle Rahatlamanızı Sağlayın!
Migrenle başa çıkmanın pratik yolları! Evde migren ağrısını hafifletecek önerileri keşfedin ve yaşam kalitenizi artırın.
Şeker hastalığını evde kontrol altına almanın kanıtlanmış yöntemleriyle tanışın. Sağlıklı bir yaşam için etkili adımlar…
Dişeti iltihabı mıyla boğuşuyorsunuz? Evde uygulayabileceğiniz uzman tavsiyeleriyle dişeti iltihabını tedavi etmenin yollarını keşfedin. Sağlıklı…
Astım belirtileriyle başa çıkmak için evde doğal çözümler arayışında mısınız? Bu makalede, solunum problemlerini hafifletebilecek…
İştahsızlıkla mücadele etmek için kolay ve hızlı ipuçları! Evde iştahınızı artırmak için pratik yöntemler ve…