Dental bonding, gülümsemenizi geliştirmek için diş renginde kompozit reçine materyali kullanan kozmetik bir prosedürdür. Bu prosedür, talaşları onarmak, boşlukları kapatmak veya bir dişin şeklini ve rengini değiştirmek için kullanılır. Porselen kaplamalar gibi diğer kozmetik diş tedavilerinden farklı olarak, diş yapıştırma işlemi tamamen geri dönüşümlüdür.
Bazen kompozit yapıştırma veya diş yapıştırma olarak da adlandırılan bonding, gülümsemenizi geliştirmek için kullanılan kozmetik bir diş hekimliği tedavisidir. İşlem sırasında diş hekiminiz etkilenen dişlere şeklini, boyutunu veya rengini değiştirmek için diş renginde reçine materyali uygular.
Bonding çok yaygındır. Aslında günümüzde diş hekimliğinde en sık yapılan işlemlerden biridir.
Kozmetik diş yapıştırma, diğer kozmetik tedavilere kıyasla birçok fayda sağlar. Örneğin, prosedür şudur:
Bonding materyallerinin ne kadar süre dayanacağı, ağız alışkanlıklarınız ve kaç dişin tedavi edildiği gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. Bununla birlikte, tipik olarak, bağlayıcı malzeme, rötuş yapılması veya değiştirilmesi gerekmeden önce üç ila 10 yıl sürer.
Genel olarak, diş yapıştırma ağız sağlığınız için herhangi bir risk oluşturmaz. Sağlıklı dişleriniz ve diş etleriniz varsa, tamamen güvenlidir. Bununla birlikte, diş çürüğünüz, diş eti hastalığınız veya ağız sağlığınızı etkileyen diğer ciddi sorunlarınız varsa, diş yapıştırma işlemine başlamadan önce başka tedavilere ihtiyacınız olabilir.
Diş yapıştırma genellikle ağrılı değildir çünkü diş hekiminiz dişinizin içindeki ağrıyı algılayan sinire yakın bir yerde çalışmayacaktır. Çoğu durumda, diş yapıştırma sırasında anestezi bile gerekli değildir. Bazı kişiler, diş yapıştırma işleminden sonra geçici hassasiyet yaşayabilir. Reçetesiz satılan ağrı kesiciler bu rahatsızlığı hafifletmeye yardımcı olabilir.
Porselen kaplamalar, dişlerinizin ön yüzeylerine yapışan özel yapım seramik kabuklardır. Bunları yerleştirmek için diş hekiminiz genellikle doğal dişlerinizden bir miktar mineyi çıkarmalıdır. Porselen kaplamalar bir kez yerleştirildikten sonra geri döndürülemez. Her 10 ila 20 yılda bir değiştirilmeleri gerekecek. Öte yandan diş yapıştırma, önemli ölçüde diş minesinin çıkarılmasını gerektirmeyebilir. Sonuç olarak, yapıştırma tamamen tersine çevrilebilir. Muhtemelen her üç ila 10 yılda bir rötuşlara ihtiyacınız olacak. Diş hekimlerinin “kompozit kaplamalar” terimini kullandığını duyabilirsiniz.
Solunum Yolu Enfeksiyonunu Evde Nasıl Hafifletebilirim? Pratik ve Etkili Yöntemlerle Rahatlamanızı Sağlayın!
Migrenle başa çıkmanın pratik yolları! Evde migren ağrısını hafifletecek önerileri keşfedin ve yaşam kalitenizi artırın.
Şeker hastalığını evde kontrol altına almanın kanıtlanmış yöntemleriyle tanışın. Sağlıklı bir yaşam için etkili adımlar…
Dişeti iltihabı mıyla boğuşuyorsunuz? Evde uygulayabileceğiniz uzman tavsiyeleriyle dişeti iltihabını tedavi etmenin yollarını keşfedin. Sağlıklı…
Astım belirtileriyle başa çıkmak için evde doğal çözümler arayışında mısınız? Bu makalede, solunum problemlerini hafifletebilecek…
İştahsızlıkla mücadele etmek için kolay ve hızlı ipuçları! Evde iştahınızı artırmak için pratik yöntemler ve…