Üst veya alt dişlerinizin tamamını ya da ağzınızdaki tüm dişleri değiştirmeniz gerekiyorsa, tam ark dental implant bir seçenek olabilir. Çıkarılabilir protezlerin aksine, implantlar eksik dişlerin yerine uzun süreli olarak çeneye sabitlenir.
Geleneksel dental implantlar tek bir dişin veya arka arkaya birkaç dişin yerini alabilirken, tam ark implantları tüm eksik diş sırasının yerini almak için sabit bir köprü kullanır. Kişiye bağlı olarak, bu, her bir arktaki tüm dişleri desteklemek için 4 veya 6 implant yerleştirmeyi içerebilir.
Diş implantları herkes için uygun değildir. Diş hekiminiz ilk konsültasyonunuz sırasında prosedürün neleri içerdiğini, olası risklerin neler olduğunu ve diş implantlarının maliyetini açıklayacaktır, böylece sizin için doğru olup olmadığına karar verebilirsiniz.
Diş hekiminiz ayrıca tıbbi geçmişinizi kontrol edecek ve implantlar için uygun bir aday olup olmadığınızı görmek için ağız sağlığınızı ve çenelerinizi değerlendirecektir. Bu tedavi için sağlıklı diş etleri ile genel sağlık durumunuzun iyi olması gerekir.
Geçmişte standart implantlar için uygun olmadığınız söylendiyse, bu implantlar çenede 45 derecelik açılarla konumlandırıldığından, tam ark implantları için hala aday olabilirsiniz. Bu aynı zamanda kemik grefti ihtiyacını da ortadan kaldırır.
Diş hekiminiz, ne beklemeniz gerektiğini bilmeniz için prosedürün adımlarını açıklayacaktır. Tamamlanması aylar sürebilen geleneksel implant tedavilerinin aksine, tam ark implantları bazen bir veya iki ziyarette tamamlanabilir.
Her cerrahi prosedür risk taşır ve diş hekiminiz tedaviyi kabul etmeden önce olası komplikasyonları ve yan etkileri anladığınızdan emin olacaktır. Diş implantları için bu, tedavi sırasında ağızda enfeksiyon veya yaralanmaları ve üst çeneye yerleştirilen implantlar için olası sinüs sorunlarını içerebilir. Nitelikli ve deneyimli bir diş hekimi kullanırsanız riskler daha düşük olacaktır.
Diş implantlarının iyileşmesi birkaç hafta sürebilir. İmplant bölgelerinin etrafında ağrı, şişlik veya kanama yaşayabilirsiniz; bunlar ilaç kullanılarak veya kanamayı durdurmak için basınç uygulanarak yönetilebilir. Ağzınızın iyileşmesine yardımcı olmak için tedaviden sonra sadece yumuşak yiyecekler yemeniz de tavsiye edilebilir.
Solunum Yolu Enfeksiyonunu Evde Nasıl Hafifletebilirim? Pratik ve Etkili Yöntemlerle Rahatlamanızı Sağlayın!
Migrenle başa çıkmanın pratik yolları! Evde migren ağrısını hafifletecek önerileri keşfedin ve yaşam kalitenizi artırın.
Şeker hastalığını evde kontrol altına almanın kanıtlanmış yöntemleriyle tanışın. Sağlıklı bir yaşam için etkili adımlar…
Dişeti iltihabı mıyla boğuşuyorsunuz? Evde uygulayabileceğiniz uzman tavsiyeleriyle dişeti iltihabını tedavi etmenin yollarını keşfedin. Sağlıklı…
Astım belirtileriyle başa çıkmak için evde doğal çözümler arayışında mısınız? Bu makalede, solunum problemlerini hafifletebilecek…
İştahsızlıkla mücadele etmek için kolay ve hızlı ipuçları! Evde iştahınızı artırmak için pratik yöntemler ve…