Sağlık hakkında tüyolar!

Diş Taşı Neden Olur?

Diş Taşı Neden Olur?
0 1.510

Diş, beslenme ve fiziksel görüntü için gerekli bir görsel unsurdur. Dişlerin sağlığına önem vermek gerekir. Diş sağlığına önem verilmemesi diş çürümelerine ve diş kayıplarına neden olur. Diş sorunları arasında yer alan ve diş kayıplarına neden olabilecek diş taşı neden olur? nasıl tedavi olur? Sorularına yazı içeriğinden ulaşabilirsiniz.

Diş Bakımı Nasıl Olmalı

Beslenmenin ağız yolu ile olması dişlerde besin atıklarının kalmasına neden olur. Bu atıklar temizlenmediği takdirde diş çürümesi ve ağız kokusuna neden olur. Dişlerde oluşan bu tahribat sadece dişlere zarar verir ve aynı zamanda başka hastalıklara yol açar.

Bu nedenle uzmanlarca önerilen diş temizliği dişlerin çürümesini engellediği gibi temiz kalmasını da sağlar. Bir diş fırçası ve diş macunu ile dişleri içeriden ve dışarıdan ortalama 2 dakika günde 2 defa fırçalamak gerekir. Ayrıca diş ipi ve arayüz fırçası kullanılarak dişler temizlenmelidir.

Diş Taşı Oluşumu

Tükürük bezleri aracılığı ile ağızda oluşan asit besinlerden arta kalan parçacıklarla birleşerek bakteri oluşumuna neden olur. Bu bakteriler de temizlenmediğinde diş yüzeylerinde plak oluşturur. Plakların zamanla sertleşmesi diş taşı oluşturur. Diş taşı tartar olarakta bilinir.

Diş Taşı Neden Olur?
Diş Taşı Neden Olur?

Diş Taşı Nasıl Temizlenir.

Zamanla özellikle alt diş araları ve üst dış aralarında diş eti ve diş arasında kireç gibi sertlikler oluşur. Bu oluşumlar düzenli fırçalamalar sonucu da oluşabildiği gibi bakımsız dişlerde de oluşur. Sert bir yapıya sahip olan diş taşları fırça ile temizlenmez. O nedenle alanında uzman dendistlerden destek almak gerekir. Diş taşı temizliği için gerekli olan cihazlar ile dişler temizlenir. Hafif bir sızı ve kızarıklık diş taşı sonrası diş eti çevresinde görülebilir. Kısa bir zaman diliminde diş temizliği yapılır.

Diş Taşı Temizleme Fiyatları

Diş taşı da ağız kokusuna ve dişlerin temiz görünmemesine neden olur. Ayrıca sağlam diş kayıplarına da neden olan diş taşları temizlenmelidir. Diş temizliği ücreti dentistler tarafından belirlenmektedir.

Bakımlı Bir Ağız ve Diş Sağlığı İçin Gerekenler

Ağız ve diş sağlığı için düzenli diş bakımı kontrolü yapılmasını öneren uzmanlar;

  • Diş taşı oluşumunu engellemek
  • Diş yüzeyinde plakların oluşumunu engellemek
  • Diş eti kanama ve iltihaplanmalarını önlemek
  • Diş çürümelerini önlemek için diş ve ağız sağlının önemine vurgu yaparlar.
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.