Yakın geleceğinizde diş hekimine gitmek var mı? Eğer durum buysa, randevu için programınızda ne kadar zaman ayırmanız gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Diş temizliği ne olduğu, ne sıklıkla yaptırmanız gerektiği ve ağız sağlığınız için neden bu kadar önemli olduğu hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.
Diş temizliği, dişlerinizi temizlemek ve kontrol etmek için diş hekiminizden aldığınız bir randevudur. Diş temizliği sırasında hem önleyici hem de teşhis koyucu tedaviler alırsınız. Bazı önleyici tedaviler, lekelerden kurtulmak, dişlere dolgu macunları koymak, florür tedavileri yaptırmak, plak ve tartardan kurtulmak, dişleri parlatmak ve gerekirse protezleri veya kısmi protezleri temizlemektir.
Bir dişin çürük olup olmadığını anlamak için, teşhis tedavileri diş eti dokusuna bakmayı, ağız kanserini kontrol etmeyi ve X-ışınları ve 3D taramalar almayı içerebilir. Diş hekiminiz ayrıca ısırma, çiğneme ve yutma şeklinizin yanı sıra tıbbi geçmişinize de bakabilir. Daha fazla bakıma ihtiyacınız varsa, bir diş uzmanına görünmeniz söylenebilir. Diş temizleme sırasında beslenme, sigarayı bırakma ve dişlerinizi nasıl fırçalamanız ve diş ipi kullanmanız gerektiği konusunda da tavsiye alabilirsiniz.
Profesyonel bir diş temizliğinden sonra ağzınız daha iyi hissetmiyor mu? Bunun nedeni, diş hijyenistinizin günlük ağız bakımı rutininiz sırasında gözden kaçırdığınız şeyleri temizleyebilmesidir. Diş telleriniz olsa bile, diş hijyenistiniz dişleriniz ve diş etleriniz üzerinde harikalar yaratabilir!
Diş temizleme birçok insanın korktuğu bir şeydir. Dişlerin dürtülmesi ve kazınması göz önüne alındığında neden endişe duyduklarını anlamak kolaydır. Ancak profesyonel diş temizleme genellikle hızlı ve ağrısızdır. Prosedür hakkında tam olarak bilgilendirilirseniz kaygınız azalabilir. Şimdi üzerinden geçelim.
Diş temizleme prosedürleri genellikle diş taşı temizliği ile başlar. Diş taşı temizliği sırasında diş taşı ve plak diş eti çizgisinden ve dişler arasındaki boşluklardan kazınarak uzaklaştırılır. Çoğu durumda otomatik bir ultrasonik diş taşı temizleyici veya ince metal bir el diş taşı temizleyici kullanılır. Taşınabilir ultrasonik diş taşı temizleyicisinde düşük frekanslı titreşimler, basınçlı hava ve su yardımıyla plak ve tartar ortadan kaldırılır.
Plak temizlendikten sonra dişler cilalanmaya hazır hale gelir. Otomatik bir el cihazı ile her bir dişe ayrı ayrı cila macunu uygulanır. Cihaz, dişleri parlatmak ve parlak hale getirmek için küçük bir döner başlık kullanır.
Profesyonel diş ipi kullanımı sandığınızdan daha az zaman alabilir. Diş ipi kullanımı, durulama ve güne devam etmeden önceki son adımdır.
Ağız sağlığınız kötüyse, diş temizleme çok daha uzun sürebilir. Dişleriniz iyi durumdaysa bir diş temizliği yalnızca 30 dakika civarında sürmelidir. Kötü ağız hijyeni nedeniyle çürükleriniz ve tartar birikiminiz varsa diş temizleme bir saate kadar sürebilir. Diş sorunlarının önlenmesi genellikle daha az diş hekimi ziyareti anlamına gelir.
Diş temizlikleri altı ayda bir planlanmalıdır. Bu temizlikleri altı ayda bir yaptırırsanız, diş sigortanız bunları karşılamalıdır. Dişlerinizi rutin olarak temizletmek ağız sağlığınızı korumanın ve geliştirmenin önemli bir parçasıdır. Diş telleriniz varsa, her üç ayda bir gitmeniz önerilir.
Unutulmaması gereken en önemli şey, diş temizliğinin acı verici olmak zorunda olmadığıdır. Ağrısız bir temizlik istiyorsanız, doğru diş hekimine gitmeniz ve ziyaretler arasında iyi bir diş hijyeni sağlamanız önemlidir.
Diş telleri ile yapamayacağınız bazı şeyler olsa da, dişlerinizi sadece temizletmekle kalmaz, aynı zamanda temizletmelisiniz de! Aslında, ortodontistinizi sık sık görseniz bile, dişlerinizi temiz ve sağlıklı tutmak için her üç ayda bir düzenli diş temizleme gereklidir.
Solunum Yolu Enfeksiyonunu Evde Nasıl Hafifletebilirim? Pratik ve Etkili Yöntemlerle Rahatlamanızı Sağlayın!
Migrenle başa çıkmanın pratik yolları! Evde migren ağrısını hafifletecek önerileri keşfedin ve yaşam kalitenizi artırın.
Şeker hastalığını evde kontrol altına almanın kanıtlanmış yöntemleriyle tanışın. Sağlıklı bir yaşam için etkili adımlar…
Dişeti iltihabı mıyla boğuşuyorsunuz? Evde uygulayabileceğiniz uzman tavsiyeleriyle dişeti iltihabını tedavi etmenin yollarını keşfedin. Sağlıklı…
Astım belirtileriyle başa çıkmak için evde doğal çözümler arayışında mısınız? Bu makalede, solunum problemlerini hafifletebilecek…
İştahsızlıkla mücadele etmek için kolay ve hızlı ipuçları! Evde iştahınızı artırmak için pratik yöntemler ve…