Sağlık

Gestasyonel Diyabet için Doğal Çözümler

Hamileyseniz ve gestasyonel diyabet teşhisi konduysa, muhtemelen birçok sorunuz, korkunuz ve endişeniz vardır. Bu durum çok zor olsa da, iyi haber şu ki, bu durum çoğu durumda diyabet ilacı kullanmadan yönetilebilir ve sağlıklı yaşam tarzı değişiklikleri yapmak hamilelikten sonra uzun vadede diyabet geliştirme riskinizi azaltabilir.

Gestasyonel Diyabet Nedir?

Diyabet, vücudun kan şekerini veya glikozu parçalama yeteneğini etkileyen bir hastalıktır. Bu durum, vücut kan şekerini parçalayan hormon olan insülini yeterince üretemediğinde ya da vücut insülini düzgün bir şekilde kullanmayı bıraktığında ortaya çıkar.

Kan şekeri seviyeleri genellikle hamilelikten sonra normale dönse de, gelecekteki hamileliklerde tekrarlama ve gelecekte Tip II diyabet geliştirme riski artmaktadır. Gestasyonel diyabet tipik olarak gebeliğin 24. haftası civarında gelişir ve genellikle herhangi bir belirti göstermez. Genellikle gebeliğin 24 ila 28. haftaları arasında yapılan rutin kan şekeri testiyle teşhis edilir. Düzenli doğum öncesi bakım, gestasyonel diyabetin mümkün olan en kısa sürede tedavi edilebilmesi ve böylece size ve bebeğinize zarar verme riskinin azaltılabilmesi için teşhis açısından çok önemlidir.

Bu kadınlardan doğan bebeklerin çok iri olma riski (9 kilonun üzerinde) sezaryenle doğum riskini artırır. Ayrıca erken doğum, doğumda düşük kan şekerine sahip olma ve yaşamlarının ilerleyen dönemlerinde diyabet geliştirme riski altındadırlar.

Gestasyonel Diyabet

Gestasyonel Diyabet Nasıl Tedavi Edilir?

Birçok kadın için gebelik diyabeti tedavisinin ilaç içermesi gerekmez. İlk tedavi yaklaşımı, doktor ve bir beslenme uzmanı tarafından yönlendirilmesi gereken diyet değişiklikleri ve fiziksel aktivite de dahil olmak üzere yaşam tarzı değişikliğidir.

Kadınlar belirli aralıklarla belirli yiyecekleri yiyerek genellikle sağlıklı kan şekeri seviyelerini koruyabilirler. Orta düzeyde fiziksel aktivite kan şekerini düşürmeye yardımcı olur ve egzersizi engelleyen tıbbi bir neden olmadığı sürece hamilelik boyunca önerilir. Önerilen minimum egzersiz her hafta 150 dakikalık orta düzeyde egzersizdir. Bazı durumlarda, sağlıklı kan şekeri seviyelerinin korunduğundan emin olmak için kadınların kan şekerlerini düzenli olarak test etmeleri gerekebilir.

Gestasyonel diyabetle ilgili klinik kılavuzların çoğu, kan şekerini kontrol altına almak için 1-2 haftalık diyet ve egzersiz tedavisi denemesi önermektedir. Bu süre zarfında yeterli kan şekeri kontrolüne ulaşılamazsa, kılavuzlar daha sonra insülin gibi bir diyabet ilacı veya gliburid veya metformin gibi oral bir ilaç önermektedir.  Bu ilaçlar bazen gereklidir, ancak aynı zamanda riskler ve yüksek maliyetlerle de ilişkilidir.

admin

Recent Posts

Solunum Yolu Enfeksiyonunu Evde Nasıl Hafifletebilirim? [Etkili Yöntemler]

Solunum Yolu Enfeksiyonunu Evde Nasıl Hafifletebilirim? Pratik ve Etkili Yöntemlerle Rahatlamanızı Sağlayın!

5 ay ago

Migreni Evde Nasıl Geçirebilirim? [Pratik Öneriler]

Migrenle başa çıkmanın pratik yolları! Evde migren ağrısını hafifletecek önerileri keşfedin ve yaşam kalitenizi artırın.

5 ay ago

Şeker Hastalığını Evde Nasıl Kontrol Altına Alabilirim? [Kanıtlanmış Yöntemler]

Şeker hastalığını evde kontrol altına almanın kanıtlanmış yöntemleriyle tanışın. Sağlıklı bir yaşam için etkili adımlar…

5 ay ago

Dişeti İltihabını Evde Nasıl Tedavi Edebilirim? [Uzman Tavsiyeleri]

Dişeti iltihabı mıyla boğuşuyorsunuz? Evde uygulayabileceğiniz uzman tavsiyeleriyle dişeti iltihabını tedavi etmenin yollarını keşfedin. Sağlıklı…

5 ay ago

Astım Belirtilerini Evde Nasıl Hafifletebilirim? [Doğal Çözümler]

Astım belirtileriyle başa çıkmak için evde doğal çözümler arayışında mısınız? Bu makalede, solunum problemlerini hafifletebilecek…

5 ay ago

İştahsızlığı Evde Nasıl Gideririm? [Kolay ve Hızlı İpuçları]

İştahsızlıkla mücadele etmek için kolay ve hızlı ipuçları! Evde iştahınızı artırmak için pratik yöntemler ve…

5 ay ago