Sağlık

Hamile Kadınlar Grip Aşısı Olmalı Mı?

Grip mevsimi yaklaştıkça, grip aşısı olmanız için çok iyi bir nedenden dolayı büyük olasılıkla birçok teşvik görmüş ve duymuşsunuzdur. Aşı olmak kendinizi, ailenizi ve çevrenizdekileri korumanıza yardımcı olmanın bir yoludur. Grip aşıları doktorunuzun ofisinde mevcuttur ve hatta bazı işyerleri bunları sağlar.

Grip hakkındaki tüm konuşmaların arasında, her yıl duyduğum bir soru, grip aşısı olmaları gerekip gerekmediğini merak eden hamile kadınlardan geliyor. Hatta bazıları, doktorlarının ve eczacılarının hamileyken bazı ilaçları almamalarını söylemelerine çok alıştıkları için grip aşısı olmamaları gerektiğini bile düşünüyorlar. Hamileyken grip aşısı yaptırmayla ilgili efsaneleri veya yanlış anlamaları ortadan kaldırmak için okumaya devam edin.

Grip Aşısı Hamile Kadınlar İçin Güvenli Mi?

Hamile kadınlar için ilaçların güvenliği hakkında konuştuğumuzda aslında iki ayrı şey düşünüyoruz: anne için güvenlik ve bebek için güvenlik. Çoğu zaman, kadınların hamilelikten önce veya sonra rutin olarak aldığı ilaçlar hamilelik sırasında önerilmez çünkü ilacın bebek için güvenli olduğunu gösterecek yeterli bilimsel veriye sahip değiliz. Grip aşısı farklıdır. Yıllar boyunca milyonlarca hamile kadına verildi. Grip aşısının hem anne hem de bebek için güvenli olduğunu gösteren önemli miktarda bilimsel kanıt vardır.

Hamile Kadınlar Grip Aşısı

Grip Aşısı Hamile Kadınlara Tavsiye Edilir Mi?

Grip aşısının hem anne hem de bebek için güvenli olduğunu biliyoruz. Grip olmadığını da biliyoruz. Hamilelik sırasında bir kadının bağışıklık sistemi, kalbi ve akciğerlerindeki değişiklikler, hamile bir kadını özellikle grip olması durumunda ciddi hastalıklara karşı duyarlı hale getirir; komplikasyonlar, hastaneye yatış ve hatta ölüm meydana gelebilir. Grip ayrıca erken doğum ve doğum gibi gebelik komplikasyonlarının olasılığını da artırabilir.

Bununla birlikte, hamileliğin herhangi bir üç aylık döneminde grip aşısı olmak hem anneyi hem de bebeği ciddi hastalıklardan koruyabilir. Hamile bir anne grip aşısı olduğunda, bebeğini doğumdan sonra altı ay boyunca koruyabilecek antikorları bebeğe geçirir. Bu faktörler hamilelik sırasında grip aşısı yaptırmayı daha da önemli hale getirir.

Dikkate Alınması Gereken Diğer Şeyler

Hamileyseniz ve grip aşısı olmayı planlıyorsanız, şunları bekleyebilirsiniz:

  • Hamilelik sırasında grip aşısının yaygın yan etkileri, hamile olmamanızla aynıdır. Bunlara enjeksiyondan kaynaklanan kol ağrısı, baş ağrısı, ateş, kas ağrıları ve mide bulantısı dahildir.
  • Grip aşısı, hamileliğin herhangi bir üç aylık döneminde, ancak tercihen grip mevsiminin başlarında verilebilir.
  • Hamile kadınlar inhale grip aşısı almamalıdır. Çalışmalar, anne inhale formülasyonu aldığında bile hamilelik komplikasyonları göstermemiş olsa da, aşıyı enjeksiyon yoluyla almanın hala daha güvenli olduğu düşünülmektedir.
  • Aşı formülasyonunun herhangi bir bileşenine ciddi, yaşamı tehdit eden alerjisi olan hiç kimse aşıyı almamalıdır.
  • Yumurtaya karşı ciddi bir alerjiniz varsa, grip aşısı yaptırmanız gerekip gerekmediği konusunda doktorunuzla konuşun. Yumurta alerjisi olan birçok kişi grip aşısını güvenle alabilirken, genellikle ekstra önlemlere ihtiyaç duyulur.
  • Özellikle yeni doğan bebekleri altı aylık olana kadar grip aşısı olamayacakları için emziren annelerin de grip aşısı olmaları teşvik edilir. Anneler, emzirirken grip aşısı alarak, bebeklerinin en savunmasız olduğu yaşamın ilk aylarında bebeklerine ek koruma sağlama fırsatına sahip olurlar.
admin

Recent Posts

Solunum Yolu Enfeksiyonunu Evde Nasıl Hafifletebilirim? [Etkili Yöntemler]

Solunum Yolu Enfeksiyonunu Evde Nasıl Hafifletebilirim? Pratik ve Etkili Yöntemlerle Rahatlamanızı Sağlayın!

5 ay ago

Migreni Evde Nasıl Geçirebilirim? [Pratik Öneriler]

Migrenle başa çıkmanın pratik yolları! Evde migren ağrısını hafifletecek önerileri keşfedin ve yaşam kalitenizi artırın.

5 ay ago

Şeker Hastalığını Evde Nasıl Kontrol Altına Alabilirim? [Kanıtlanmış Yöntemler]

Şeker hastalığını evde kontrol altına almanın kanıtlanmış yöntemleriyle tanışın. Sağlıklı bir yaşam için etkili adımlar…

5 ay ago

Dişeti İltihabını Evde Nasıl Tedavi Edebilirim? [Uzman Tavsiyeleri]

Dişeti iltihabı mıyla boğuşuyorsunuz? Evde uygulayabileceğiniz uzman tavsiyeleriyle dişeti iltihabını tedavi etmenin yollarını keşfedin. Sağlıklı…

5 ay ago

Astım Belirtilerini Evde Nasıl Hafifletebilirim? [Doğal Çözümler]

Astım belirtileriyle başa çıkmak için evde doğal çözümler arayışında mısınız? Bu makalede, solunum problemlerini hafifletebilecek…

5 ay ago

İştahsızlığı Evde Nasıl Gideririm? [Kolay ve Hızlı İpuçları]

İştahsızlıkla mücadele etmek için kolay ve hızlı ipuçları! Evde iştahınızı artırmak için pratik yöntemler ve…

5 ay ago