Kadınların doğum öncesi vitaminler almayı seçmelerinin birkaç nedeni vardır, bunlardan başlıca, potansiyel olarak cenin gelişimine yardımcı olabilmeleridir. Doğum öncesi takviyeler ayrıca anne ve bebeğin hastalık, doğum kusurları ve erken doğum gibi belirli koşullar geliştirme riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Doğum öncesi vitaminler sağladığı faydalar, gebe kalmadan önce alındığında optimize edilir.
Hamile kalmadan önce her gün 400 mikrogram folik asit alınması tavsiye edilir. Daha sonra hamileyken, hamileliğinizin 12. haftasında almaya devam etmelisiniz.
Folik asit, spina bifida gibi nöral tüp doğum kusurlarının oluşmasını önlemeye yardımcı olabileceğinden, doğum öncesi önerilen bir vitamindir. Ve hamile kalırsanız ve önceden folik asit almadıysanız, hamile olduğunuzu fark ettiğiniz anda almanız gerekir.
Folat, kahvaltılık gevrekler ve margarin gibi bazı yiyeceklerde de bulunabilir, ancak yiyeceklerde bulunan seviyeler yeterli değildir. Bu nedenle, kadınların folat açısından zengin yiyecekleri yemeye devam etmeleri ve folik asit düzeylerini tam olarak desteklemek için folik asit takviyesi almaları önerilir.
Bu sorunun kısa cevabı, bir bebek denemek istediğinize karar verdiğiniz anda olacaktır. Hamile kalmayı planlamış olabileceğiniz kadar, hamilelik öncesi vitamin ve mineral seviyelerinizle ilgili bazı planlama ve hazırlıklar da hesaba katılmalıdır.
Hamile kalmanız haftalar veya aylar sürebilir, ancak bu süre zarfında vücudunuza iyi bakmanız ve hamileliğe mümkün olan en iyi şekilde başlamanız, hamilelik öncesi bakımın önemli bir unsuru olan doğum öncesi vitaminleri alarak önemlidir.
Neden onları önceden alayım? Bunun nedeni, hamile olduğunuzda, bebeğinizin gelişmesini ve büyümesini sağlamak için vücudunuza tüm vitaminleri, besinleri ve mineralleri sağladığınız için vücudumuzda boşalma olabilir. Bu nedenle, hamilelik sırasında eksiklikler geliştirmeniz mümkündür, ancak seviyelerinizi önceden stoklarsanız, umarım bunu yaşamanız daha az olasıdır. Onları ne kadar süreyle almalısınız? Emzirmeye karar verdiğiniz sürece, hamileliğiniz sırasında ve sonrasında bunları almaya devam etmelisiniz.
Bazen doğum öncesi vitaminlerdeki demirin kabızlığa neden olması mümkündür ve bu durum bol sıvı içerek, daha fazla lif tüketerek ve mümkün olduğunca aktif kalarak önlenebilir. Herhangi bir doğum öncesi veya hamilelik vitamini almadan önce, önce bir tıp uzmanının rehberliğine başvurmanız önemlidir.
Solunum Yolu Enfeksiyonunu Evde Nasıl Hafifletebilirim? Pratik ve Etkili Yöntemlerle Rahatlamanızı Sağlayın!
Migrenle başa çıkmanın pratik yolları! Evde migren ağrısını hafifletecek önerileri keşfedin ve yaşam kalitenizi artırın.
Şeker hastalığını evde kontrol altına almanın kanıtlanmış yöntemleriyle tanışın. Sağlıklı bir yaşam için etkili adımlar…
Dişeti iltihabı mıyla boğuşuyorsunuz? Evde uygulayabileceğiniz uzman tavsiyeleriyle dişeti iltihabını tedavi etmenin yollarını keşfedin. Sağlıklı…
Astım belirtileriyle başa çıkmak için evde doğal çözümler arayışında mısınız? Bu makalede, solunum problemlerini hafifletebilecek…
İştahsızlıkla mücadele etmek için kolay ve hızlı ipuçları! Evde iştahınızı artırmak için pratik yöntemler ve…