İşyeri kaygısı ile mi uğraşıyorsunuz? Stres, endişe ve depresyon belirtilerinin yaşanması işyerinde yaygındır, ancak bu normal olması gerektiği anlamına gelmez. Aslında burada, iş yerinde iyi bir ruh sağlığı geliştirmek için olumlu, proaktif adımlar atmak. Bu yazıda işle ilgili kaygılarınızı nasıl yöneteceğinizi, kişisel tetik noktalarınızı nasıl belirleyeceğinizi ve ruh sağlığınızı nasıl iyileştireceğinizi keşfedin.
İşinizi yaparken bu belirtilerden birkaçını veya daha fazlasını düzenli olarak yaşıyorsanız işle ilgili kaygı yaşıyor olabilirsiniz:
Bu kaygı biçimini yönetmeye gelince, aşağıdaki adımları atmayı deneyin:
Kendinizi işte sık sık endişeli hissediyorsanız, bunun etkilerini azaltmanın ilk adımı kendinize durma, nefes alma ve kendinize güvenme izni vermektir. Nasıl hissettiğinizi fark ederek ve kendinizi şimdiki ana getirerek, yaşadığınız semptomları potansiyel olarak azaltabilirsiniz. Bunu yapmanın basit ve hızlı bir yolu, bir nefes egzersizi yapmak veya mahallede hızlı bir yürüyüşe çıkmaktır.
Bir sonraki adım, güvendiğiniz biriyle nasıl hissettiğiniz hakkında konuşmayı denemektir. Bu, kendinizi endişeli hissettiğiniz anda olmak zorunda değildir – yalnızca deneyiminizi paylaşmaya hazır olduğunuzda. Konuya en iyi nasıl yaklaşılacağını öğrenmek için ruh sağlığı hakkında nasıl konuşulacağına ilişkin kılavuzumuzu takip edin. Tarafsız biriyle konuşmayı tercih ederseniz, bir akıl sağlığı derneği ile konuşmayı düşünün.
Anksiyete, gelip giden bir ruh sağlığı sorunudur ve her insan bunu farklı şekilde deneyimler. Endişenizle en iyi şekilde başa çıkmak için, ne zaman ortaya çıktığını, onu deneyimlediğinizde ne yaptığınızı ve zihninizde ve bedeninizde kendisini nasıl ifade ettiğini not etmeyi deneyin.
Bunları not ederek, nelerin kontrolünüzde olduğunu (çalışma programınızı değiştirmek veya daha fazla mola talep etmek gibi) ve nelerin kontrolünüzün dışında olduğunu (ana iş görevleriniz gibi) belirleyebilirsiniz. Çoğu zaman, kontrol hissinin olmaması kendi başına endişe uyandırabilir, bu nedenle umarız bu yöntem kontrol hissini yeniden kazanmanıza ve semptomlarınızı hafifletmenize yardımcı olabilir. Sosyal kaygı ise, bu yöntem de size yardımcı olabilir. Belirli bir kişiyle veya belirli bir yönetim tarzıyla en iyi nasıl başa çıkılacağını öğrenmek kaygı belirtilerinizi hafifletebilir.
Son olarak, neden iş gününüze Farkındalık uygulamaları eklemeyi denemiyorsunuz? Bu, bir nefes egzersizini takip etmek, meditasyon yapmak, karalama yapmak veya öğle tatilinizde egzersiz yapmak kadar basit olabilir.
Solunum Yolu Enfeksiyonunu Evde Nasıl Hafifletebilirim? Pratik ve Etkili Yöntemlerle Rahatlamanızı Sağlayın!
Migrenle başa çıkmanın pratik yolları! Evde migren ağrısını hafifletecek önerileri keşfedin ve yaşam kalitenizi artırın.
Şeker hastalığını evde kontrol altına almanın kanıtlanmış yöntemleriyle tanışın. Sağlıklı bir yaşam için etkili adımlar…
Dişeti iltihabı mıyla boğuşuyorsunuz? Evde uygulayabileceğiniz uzman tavsiyeleriyle dişeti iltihabını tedavi etmenin yollarını keşfedin. Sağlıklı…
Astım belirtileriyle başa çıkmak için evde doğal çözümler arayışında mısınız? Bu makalede, solunum problemlerini hafifletebilecek…
İştahsızlıkla mücadele etmek için kolay ve hızlı ipuçları! Evde iştahınızı artırmak için pratik yöntemler ve…