Bir anne, hamilelik sırasında en uygun, besleyiciliği yoğun gıdaları tüketerek, anneliğe geçişinin işlenmiş ve paketlenmiş gıdalarla “iki kişilik” yiyen birine göre çok daha sorunsuz olacağından daha emin olabilir. Bir anne, lohusalıkta deneyimi sırasında temel besinlerden yoksun olduğunda, depresyon ve kaygı kısa sürede bir sorun haline gelebilir. Lohusalıkta depresyonun toplumumuzda son derece yaygın hale gelmesiyle, hamile ve yeni bir annenin ne yediğine dikkat etmesi çok önemlidir.
Aşağıda, lohusalıkta depresyonu önlemeye yardımcı olmak için hamilelik ve doğum sonrası dönemde tüketilmesi gereken ilk beş yiyeceğin yanı sıra kaçınılması gereken temel yiyecekleri bulacaksınız. Bir annenin proaktif olarak yaptıkları, bebekten sonraki deneyimini doğrudan etkileyecektir ve her anne bu aşamadan olabildiğince zevk almak ister!
Siz veya tanıdığınız biri bebek bekliyorsa veya yeni bir anne olduysanız, lohusalık döneminde beslenme, enerji düzeylerini artırmaya, bağışıklık sistemini iyileştirmeye, ruh hali değişimlerini azaltmaya ve mevcut olabilecek diğer semptomları azaltmaya yardımcı olabilir.
Somon, lohusalıkta sağlık için açık ara en iyi şifalı gıdalardan biridir. Antiinflamatuar omega-3 yağları, enerji artırıcı demir ve bağışıklığı güçlendirici antioksidan selenyum bakımından son derece yüksektir. Somon ayrıca bağışıklık fonksiyonumuzda, kemik sağlığımızda ve hormon üretimimizde büyük rol oynayan yüksek miktarda D Vitamini içerir. Araştırmalar, düşük D vitamini düzeyine sahip kadınların daha yüksek düzeyde doğum sonrası depresyon (PPD) belirtileri bildirdiklerini bulmuştur.
Yumurtanın sağlık durumu hakkında yıllar içinde ortaya çıkan tüm çelişkili bilgilere rağmen , bu kolay kahvaltı öğünü, doğum sonrası sağlık için en iyi besinlerden biridir. Yumurtalar harika bir D Vitamini, riboflavin ve çinko kaynağıdır. Riboflavin vücudumuzun enerji üretmesine yardımcı olur. Bir araştırma, orta düzeyde riboflavin tüketiminin PPD’ye karşı koruyucu olduğunu ve kadınların genel yorgunluğunu azaltmaya yardımcı olduğunu buldu.
Ispanak tüketmek hamile ve lohusalıkta kadınlar için son derece önemlidir. Ispanak, B vitaminleri ve demir dahil olmak üzere enerji üretimini, bağışıklığı ve sinir sistemini destekleyen besinler içerir. Demir, vücudumuzda kanda oksijen taşınmasına ve hücrelerimizde enerji üretilmesine yardımcı olan önemli bir besindir. 1200 kadın üzerinde yapılan bir çalışmada, doğum sonrası aneminin DSD riski ile önemli ölçüde ilişkili olduğu görülmüştür.
Kadınlara büyük bir omega-3 yağ asitleri kaynağı sağlamak için keten tohumu smoothie’lere, yulaf ezmesine, smoothie kaselerine , glütensiz krakerlere veya iksirlere kolayca eklenebilir . Omega-3 yağ asitleri, özellikle DHA ve EPA, son derece önemli beyin besinleridir. Çalışmalar, azalmış beyin DHA’sının PPD gelişiminde önemli bir faktör olduğunu göstermiştir. Diğer omega-3 açısından zengin besinler arasında ceviz, sardalya ve somon bulunur. Keten hormon dengesi için de anahtardır.
Solunum Yolu Enfeksiyonunu Evde Nasıl Hafifletebilirim? Pratik ve Etkili Yöntemlerle Rahatlamanızı Sağlayın!
Migrenle başa çıkmanın pratik yolları! Evde migren ağrısını hafifletecek önerileri keşfedin ve yaşam kalitenizi artırın.
Şeker hastalığını evde kontrol altına almanın kanıtlanmış yöntemleriyle tanışın. Sağlıklı bir yaşam için etkili adımlar…
Dişeti iltihabı mıyla boğuşuyorsunuz? Evde uygulayabileceğiniz uzman tavsiyeleriyle dişeti iltihabını tedavi etmenin yollarını keşfedin. Sağlıklı…
Astım belirtileriyle başa çıkmak için evde doğal çözümler arayışında mısınız? Bu makalede, solunum problemlerini hafifletebilecek…
İştahsızlıkla mücadele etmek için kolay ve hızlı ipuçları! Evde iştahınızı artırmak için pratik yöntemler ve…