Migrenler tekrarlayan orta ila şiddetli baş ağrılarıdır. Ve genellikle diğer birçok semptomla ilişkilendirilirler. Dünya çapında 1 milyar insan etkileniyor! Doğada titreşimli olarak tanımlanırlar ve 2 ila 72 saat sürerler. Migrenden muzdarip olanlar, özellikle kadınlar, kalp krizi, inme, anjina (göğüs ağrısı) ve hatta kardiyovasküler ölüm geçirme olasılığı 2 kat daha fazladır!
Migrenler genellikle mide bulantısı veya ışık ve ses hassasiyeti ile ilişkilidir. Ama her bireyden farklıdır. Görsel ve duyusal sorunlarla ilişkili migren türleri, saldırılarından 20-60 dakika sonra aura olarak adlandırılır. Bir migren aurası aşağıdakilerle karakterize edilebilir:
Kronik inflamasyon, tüm kronik ağrı ve hastalıkların bir numaralı temel nedenidir. Ve migreninizin ana nedenlerinden biri de olabilir. Antiinflamatuar bir diyet yemek, migreni önlemek ve sağlığınızı iyileştirmek için çok önemlidir.
Diyetinizden rafine şeker, işlenmiş gıdalar, rafine yağlar, suni içerikler, glüten ve diğer inflamatuar gıdaları çıkarın. Organik yeşillikler, sebzeler, düşük glisemik indeksli meyveler, kabuklu yemişler, tohumlar, yüksek kaliteli otla beslenmiş et, serbest gezinen kümes hayvanları, avlanmış balıklar, yabani av hayvanları, otlarla beslenmiş tereyağı ve ghee.
Uykunun sağlığınız için ne kadar önemli olduğunu yeterince vurgulayamayız. Uyku yoksunluğunun ciddi sağlık sonuçları olabilir. Ve araştırmalara göre migren ve baş ağrısına neden olabilir.
Geceleri altı saatten az uyuyanlarla altı saatten fazla uyuyanları karşılaştıran bir araştırmaya göre, daha az uyuyanlarda migren daha sık ve daha şiddetli görülüyor. Araştırmalar ayrıca, doğru miktarda uyku almanın migreni önlemek için gerekli olduğunu, gecelik ideal sürenin yedi ila dokuz saat olduğunu göstermiştir. Her gece yedi ila dokuz saat uyuduğunuzdan emin olun. Düzenli bir uyku programı geliştirin. Yatma saatine yakın yemek yemekten kaçının. Rahatlamanıza ve iyi bir gece uykusuna hazırlanmanıza yardımcı olacak sakinleştirici bir gece rutini geliştirin.
Düşük magnezyum, migren ve baş ağrılarıyla ilişkilendirilmiştir. Şeker hastalığı, kalp hastalığı ve alkolizmi olan kişiler, özellikle düşük magnezyum seviyelerine eğilimlidir. Ancak, tükenmiş topraklarımız nedeniyle, sağlıklı ve besin açısından yoğun bir diyet uygulayanların bile magnezyumu düşük olabilir ve magnezyum takviyesinden yararlanabilirler.
Yüksek kaliteli et, fasulye, kuruyemiş, tohum, yeşil yapraklı sebzeler, brokoli ve kabak gibi magnezyum açısından zengin yiyecekler yemek size fayda sağlayabilir. Ancak, belirtildiği gibi, yemek çoğu zaman yeterli değildir. Araştırmalar, günde 200 ila 600 mg magnezyum almanın migren ataklarının sıklığını azaltabileceğini göstermiştir.
Solunum Yolu Enfeksiyonunu Evde Nasıl Hafifletebilirim? Pratik ve Etkili Yöntemlerle Rahatlamanızı Sağlayın!
Migrenle başa çıkmanın pratik yolları! Evde migren ağrısını hafifletecek önerileri keşfedin ve yaşam kalitenizi artırın.
Şeker hastalığını evde kontrol altına almanın kanıtlanmış yöntemleriyle tanışın. Sağlıklı bir yaşam için etkili adımlar…
Dişeti iltihabı mıyla boğuşuyorsunuz? Evde uygulayabileceğiniz uzman tavsiyeleriyle dişeti iltihabını tedavi etmenin yollarını keşfedin. Sağlıklı…
Astım belirtileriyle başa çıkmak için evde doğal çözümler arayışında mısınız? Bu makalede, solunum problemlerini hafifletebilecek…
İştahsızlıkla mücadele etmek için kolay ve hızlı ipuçları! Evde iştahınızı artırmak için pratik yöntemler ve…