Parol ağrı kesicidir ve genellikle hafif düzeyde ve orta düzeyde meydana gelen ağrıların tedavisinde kullanılır. Diş ağrısına, baş ağrısına ve regl sancısına kısa süreli fayda gösterir. Ayrıca grip ve soğuk algınlığı durumlarında da ateş düşürücü özelliği bulunuyor. Parol sürekli kullanılması zararlıdır.
Ağrı yaşadığınız durumlarda kullanmanız gereken ağrı kesicidir. Günde 1 veya 2 tane kullanılması gerekiyor. Ancak yine de başka hastalıklarınız varsa kullanmadan önce doktorunuza danışarak kullanmalısınız. Peki parol diş ağrısına iyi gelir mi? parol ağrı kesicisi diş ağrısını kısa süreli dindiren ağrı kesicidir. Ancak hafif ve orta şiddette diş ağrısı yaşıyorsanız kullanabilirsiniz.
Diş ağrısını için ilk tercih edilen ve eczanelerde reçetesiz olarak satılan Ibuprofen ağrı kesicidir. Bir diğeri ise yine eczanelerden reçetesiz olarak satın alabileceğiniz Asetaminofen ağrı kesicisidir. Bu iki ağrı kesicide orta ve şiddetli ağrılarda kullanılır. Ancak kullanmadan önce öncelikle hekiminize danışmanız gerekiyor.
Parol daha düşük seviye ağrılar için kullanılır. Majezik ise daha çok orta ve yüksek şiddetli ağrılar için tercih edilir. Şiddetli diş ağrısı için majezik kullanmak gerekir. Ancak majezik mide ülseri, gasterit ve reflü gibi rahatsızlık yaşayan kişiler için önerilmez. Diş ağrısı yaşıyorsanız, uzman bir diş hekimine görünerek, hangi ağrı kesiciyi kullanmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.
Parol ağrı kesicisi tüketildikten yaklaşık 15 ila 30 saat arasında etkisini göstermeye başlar. 3 ila 4 saat ağrı keser. Hafif düzeyde diş ağrısı yaşıyorsanız, parol kullanabilirsiniz.
Parol 500 mg tablet şeklinde eczanelerde reçetesiz olarak satılan bir ağrı kesicidir. Gün içerisinde 1 ila 2 tane kullanılması gereken parol fazla alındığında; mide kanamasına, yüksek tansiyona sebep olur. Aynı zamanda mide bulantısı, iştahsızlık, solgun bir cilt ve kusma gibi belirtilere neden olur.
Parol kullanılabilecek durumlar şunlardır;
Bu gibi durumlarda parol kullanılır.
Solunum Yolu Enfeksiyonunu Evde Nasıl Hafifletebilirim? Pratik ve Etkili Yöntemlerle Rahatlamanızı Sağlayın!
Migrenle başa çıkmanın pratik yolları! Evde migren ağrısını hafifletecek önerileri keşfedin ve yaşam kalitenizi artırın.
Şeker hastalığını evde kontrol altına almanın kanıtlanmış yöntemleriyle tanışın. Sağlıklı bir yaşam için etkili adımlar…
Dişeti iltihabı mıyla boğuşuyorsunuz? Evde uygulayabileceğiniz uzman tavsiyeleriyle dişeti iltihabını tedavi etmenin yollarını keşfedin. Sağlıklı…
Astım belirtileriyle başa çıkmak için evde doğal çözümler arayışında mısınız? Bu makalede, solunum problemlerini hafifletebilecek…
İştahsızlıkla mücadele etmek için kolay ve hızlı ipuçları! Evde iştahınızı artırmak için pratik yöntemler ve…