Categories: Mental Sağlık

Psikoloğa Gitmemek İçin Üretilen Bahaneler

Psikologlar, kişilerin ruh bilimleri ve duygu durumlarını takip eden ve gerekli zamanda gerek konuşarak gerekse tıbbi ilaçlarla destek vererek müdahale yapan kişilerdir. Kişiler bir çok farklı nedenden dolayı psikologlara gidebilir. Diğer hastalıklara nazaran teşhis ve tedavi süreçleri oldukça farklıdır. Bazı durumlarda bu süreçler kişiler için oldukça zorlayıcı olabilir. Ancak önemli olan daima doktorlara karşı şeffaf olmak ve tavsiyelere harfiyen uymak gerekir.

Psikoloğa Gitmekten Çekinmek

Kişiler birçok farklı nedenden dolayı duygularını bastırmayı ve sorunların üzerine gitmek yerine sorunlardan kaçmayı tercih edebilirler. Genellikle yakın çevre tarafından dışlanma ve önyargılara maruz kalma gibi korkular herhangi bir psikolojik tedaviye başlama sürecinin geri plana atılmasına neden olabilir. Bu gibi bir çok bahanenin arkasına saklanmak ve psikolojik tedavi sürecini ötelemek ilerleyen süreçte çok ciddi problemlere neden olabilir.

Psikoloğa Gitmemek İçin Üretilen Bahaneler

Psikoloğa Gitmemek İçin Bahaneler Üretmek

Birçok durumda olduğu gibi psikolojik tedavi alma durumunda da önyargılara maruz kalma kaygısı ön plandadır. Genel olarak kişiler;

  • Yabancı bir kişiye özel hayatından bahsetmekten çekindiği için,
  • Yakın çevreden deli olarak sıfatlandırılmamak için,

Maddi olarak gereksiz görmek gibi nedenlerden dolayı kişiler psikoloğa gitmek istemeyebilirler. Bu gibi nedenlerden dolayı kişiler psikologlara gitmek konusunda çekimser kalabilirler. Ancak bu doğru bir durum değildir.

Özellikle psikolojik problemler hemen çözüme kavuşturulmaya başlanmazsa ilerleyen süreçte kişilerin iş hayatını, sosyal hayatını hatta tüm yaşamını etkileyen bir durum haline gelebilir. Bu gibi durumlarda kesinlikle ön yargılardan uzaklaşılmalı ve psikolojik destek almak için bir adım atılmalıdır.

Psikologlar Nasıl Bir Tedavi Yöntemi İzler?

Psikologların belirlediği tedavi yöntemleri, kişilere göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak hemen ilaç tedavisine başlamaz ve konuşma yolunu tercih ederler. Çoğu durumda ilaç tedavisine gerek bile kalmadan birçok sorunun üstesinden gelinmektedir.

Psikologlar için önemli olan karşısındaki insanın duygu ve düşüncelerine odaklanmak ve iyi bir dinleyici olmaktır. Karşısındaki insanı tüm şeffaflığı ile tanımaya ve duygu düşüncelerini iyice anlamaya çalışırlar. Bunun içinde genellikle sadece günümüzde yaşadığı problemlere değil, çocukluktan itibaren yaşadığı sorunlara odaklanmayı tercih ederler. 

admin

Recent Posts

Solunum Yolu Enfeksiyonunu Evde Nasıl Hafifletebilirim? [Etkili Yöntemler]

Solunum Yolu Enfeksiyonunu Evde Nasıl Hafifletebilirim? Pratik ve Etkili Yöntemlerle Rahatlamanızı Sağlayın!

5 ay ago

Migreni Evde Nasıl Geçirebilirim? [Pratik Öneriler]

Migrenle başa çıkmanın pratik yolları! Evde migren ağrısını hafifletecek önerileri keşfedin ve yaşam kalitenizi artırın.

5 ay ago

Şeker Hastalığını Evde Nasıl Kontrol Altına Alabilirim? [Kanıtlanmış Yöntemler]

Şeker hastalığını evde kontrol altına almanın kanıtlanmış yöntemleriyle tanışın. Sağlıklı bir yaşam için etkili adımlar…

5 ay ago

Dişeti İltihabını Evde Nasıl Tedavi Edebilirim? [Uzman Tavsiyeleri]

Dişeti iltihabı mıyla boğuşuyorsunuz? Evde uygulayabileceğiniz uzman tavsiyeleriyle dişeti iltihabını tedavi etmenin yollarını keşfedin. Sağlıklı…

5 ay ago

Astım Belirtilerini Evde Nasıl Hafifletebilirim? [Doğal Çözümler]

Astım belirtileriyle başa çıkmak için evde doğal çözümler arayışında mısınız? Bu makalede, solunum problemlerini hafifletebilecek…

5 ay ago

İştahsızlığı Evde Nasıl Gideririm? [Kolay ve Hızlı İpuçları]

İştahsızlıkla mücadele etmek için kolay ve hızlı ipuçları! Evde iştahınızı artırmak için pratik yöntemler ve…

5 ay ago