Hiç durup dişlerinizi nasıl fırçaladığınızı düşündünüz mü? Yetişkinler olarak, özellikle de hayat çok yoğun olduğunda, bu genellikle üzerinde fazla düşünmediğimiz otomatik bir süreçtir. Yine de hatalar, onları fark edip bir değişiklik yapmazsak kolayca kötü alışkanlıklara dönüşebilir. Bu diş fırçalama hatalarından herhangi birinden suçlu musunuz? Bir değişiklik yapmak ve gülümsemenizi korumak için asla geç değildir!
İyi bir ağız bakımının en önemli parçası dişlerinizi nasıl doğru fırçalayacağınızı bilmektir. Diş fırçasını dişlerinizin üzerinde gezdirip yolunuza devam etmek cazip gelse de, kendinize iyilik yapmış olmazsınız. Ne kadar meşgul olursanız olun, dişlerinizi doğru fırçalamak için zaman ayırmak ağzınızı sağlıklı tutmak için çok önemlidir.
En son ne zaman ağız bakım rutininize iyice bir göz attınız? İster biraz gevşek davranmış olun, ister doğru teknikten emin olmayın, yaklaşımınızı yeniden gözden geçirmeniz faydalı olacaktır.
Yaygın bir diş fırçalama hatası çok sert fırçalamaktır. Dişlerinizi temizlemek istiyorsunuz, ancak onlara veya diş etlerinize zarar vermek istemiyorsunuz. Çok sert fırçalamak ve diş minenize zarar vermek mümkündür. Unutmayın, plak yumuşaktır ve doğru şekilde fırçaladığınızda kolayca uzaklaştırılabilir. Yaklaşımınızı fırçalamadan masaj yapmaya çevirin ve dişleriniz size teşekkür etsin. İleri geri hareket yerine, fırçanızı diş etlerinden başlayarak aşağıya doğru küçük, dairesel hareketlerle hareket ettirmeyi deneyin.
Dişlerinizin çiğneme yüzeylerine odaklanmak kolaydır çünkü yiyecekler orada sıkışır, değil mi? Ne yazık ki, sadece dişlerinizin çiğneme yüzeylerine odaklanmak, bakterilerin etrafta dolaşmayı sevdiği birçok alanı gözden kaçırmanıza neden olur. Acele etmeyin ve dişlerinizin tüm yüzeylerini kaplayın.
Diş eti çizgisi boyunca çok sayıda bakterinin sıkıştığını biliyor muydunuz? Dişiniz ile diş eti dokusu arasında bakterilerin sevdiği küçük bir boşluk vardır. Diş etlerinizi fırçalamazsanız, bakterilerin etrafta dolaşmasına ve sorun yaratmasına izin vermiş olursunuz. Fırçanızın bu boşlukları temizleyebilmesi için bir açı kullanın.
Bakterilerin takılmayı sevdiği yerlerden bahsetmişken, dilinizi unutmayın! Bu doğru, dilinizi atlamak büyük bir diş fırçalama hatasıdır. Bakteri birikimini ortadan kaldırmaya yardımcı olması için bir dil kazıyıcı bile kullanmak isteyebilirsiniz.
Dişlerin ne zaman fırçalanacağını bilmek, iyi bir ağız bakımı rutini oluşturmak için önemlidir. Kişisel bakımınıza diş fırçalamayı da dahil eden belirli bir programınız olabilir ya da canınız istediğinde dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Kötü zamanlamanın bir diğer yaygın diş fırçalama hatası olduğunu bilmek sizi şaşırtabilir.
Günde en az iki kez fırçalamanız tavsiye edilir. Birçok kişi sabah ve gece fırçalamayı tercih eder, böylece güne taze bir ağızla başlar ve bitirirler.
Bazı durumlarda, özellikle belirli yiyecek veya içecekleri yedikten veya içtikten sonra fırçalamayı tercih edebilirsiniz. Ancak, bir atıştırmalık veya yemekten hemen sonra fırçalamak hata olabilir. Elbette, dişlerinizi fırçalamak yiyecek parçacıklarını uzaklaştırmak ve ağız kokusuyla mücadele etmek için harika bir yoldur, ancak istenmeyen sonuçlar doğurabilir.
Yemek yedikten hemen sonra fırçaladığınızda, tükürüğünüzün işini yapma şansı olmadığı için yemeğinizden gelen asitler hala mevcuttur. Asit hala dişlerinizin üzerindeyken fırçalarsanız, diş minesinin bir kısmını fırçalayabilirsiniz. Bunun yerine, tükürüğünüzün işini yapması için 15 ila 20 dakika bekleyin. Bazen beklemek için zamanınız olmayabilir, sorun değil. Ağzınızı suyla çalkalamak için birkaç dakikanızı ayırın, bu da asitlerin bir kısmını uzaklaştıracaktır. Daha sonra fırçalamak için güvende olmalısınız.
Dişlerinizi ne zaman fırçaladığınız kadar ne kadar süre fırçaladığınız da önemlidir. Bir başka yaygın hata da süreci aceleye getirmektir. Ne kadar meşgul olursanız olun, her fırçaladığınızda dişlerinize iki dakika ayırmalısınız.
Solunum Yolu Enfeksiyonunu Evde Nasıl Hafifletebilirim? Pratik ve Etkili Yöntemlerle Rahatlamanızı Sağlayın!
Migrenle başa çıkmanın pratik yolları! Evde migren ağrısını hafifletecek önerileri keşfedin ve yaşam kalitenizi artırın.
Şeker hastalığını evde kontrol altına almanın kanıtlanmış yöntemleriyle tanışın. Sağlıklı bir yaşam için etkili adımlar…
Dişeti iltihabı mıyla boğuşuyorsunuz? Evde uygulayabileceğiniz uzman tavsiyeleriyle dişeti iltihabını tedavi etmenin yollarını keşfedin. Sağlıklı…
Astım belirtileriyle başa çıkmak için evde doğal çözümler arayışında mısınız? Bu makalede, solunum problemlerini hafifletebilecek…
İştahsızlıkla mücadele etmek için kolay ve hızlı ipuçları! Evde iştahınızı artırmak için pratik yöntemler ve…