Beslenme

Susuzluğu Gideren Gıdalar

Hidrasyon genel sağlığınız için önemlidir; sonuçta ortalama bir insanın yaklaşık %65’i sudan oluşur. Ancak bazen tatsız, sıkıcı su içmekten bıkarsınız. Neden suyunuzu yemiyorsunuz? Su dolu bu yiyeceklerle bunu yapabilirsiniz. İşte susuzluğu gideren gıdalar;

Susuzluğu Gideren Besinler

  • Salatalık – %97 su. Salatalık, katı yiyecekler arasında en yüksek su içeriğine sahip olanıdır. Ve lezzetin tükenmesini önleyecek kadar çok yönlüdür. Salatalarınıza salatalık eklemeyi, humusun yanında dilimler halinde servis etmeyi veya bu süper şarjlı, sulu yiyeceğe daha da fazla hidrasyon gücü katan lezzetli bir soğuk salatalık çorbası yapmayı deneyin.
  • Marul – %96 su. Elbette, marul ıspanak ve lahana gibi diğer yapraklı yeşilliklerle aynı besin değerine sahip olmayabilir, ancak tonlarca su içerir. Salatalarınızda marul kullanın (özellikle salatalıkla birlikte!), sandviçlere biraz ekleyin veya hatta düşük karbonhidratlı bir dürüm oluşturmak için ekmeğinizi marulla değiştirin.
Susuzluğu Gideren Besinler
  • Kereviz – %95’i sudur. Bir sap kerevizde sadece altı kalori bulunsa da, bu sebzeyi yerken tükettiğinizden daha fazla kalori yakacağınıza dair şehir efsanesi doğru değildir. Ancak kerevizin vücudunuz için birçok faydası olduğu doğrudur. İlk olarak, bol miktarda nemlendirici su içerir. Ayrıca, kerevizin lif içeriği tok hissetmenize ve iştahınızı azaltmanıza yardımcı olabilir. Kereviz ayrıca mide asidini nötralize ettiği bilinen bir vitamin kokteyli içerir, bu da bu sebzeyi mide ekşimesi ve asit reflüsü için uygun bir çare haline getirir.
  • Turplar – %95 su. Burada biraz salata teması var, değil mi? Turplar salatalara ve lahana salatalarına nemlendirici, baharatlı bir gevreklik (ve renk patlaması) katar. Bonus olarak, antioksidanlar açısından da zengindirler.
  • Domates – %95’i sudur. Hayatta taze, olgun, evde yetiştirilmiş bir domatesten daha iyi çok az şey vardır. Açıkçası, domatesler salatalarda ve soslarda harikadır. Ancak üzüm ve çeri domates gibi daha küçük çeşitler, hareket halindeyken harika bir atıştırmalıktır. Bunları az yağlı peynirle eşleştirin veya hızlı ve kolay bir parti keyfi için fesleğen yaprakları ve mozzarella ile şişleyin.
  • Yeşil Biber – %94 su. Tüm renklerdeki biberler antioksidanlar açısından zengindir ve su içeriği yüksektir, ancak yeşil biberler bu konuda başı çeker. Bu sebzelerden bazılarını nemlendirici bir atıştırmalık olarak çubuklar halinde dilimlemeyi deneyin veya tahmin ettiğiniz gibi salatalara ekleyin.
  • Karnabahar – %92 su. Karnabahar sadece vücudu nemlendirmekle kalmaz, aynı zamanda kanserle savaşmaya ve kolesterolü düşürmeye yardımcı olduğu gösterilmiştir. Eğer karnabahar diyetinizin düzenli bir parçası değilse, olmalı. Ve salata motifine uygun olarak, karnabahar krutonlara mükemmel bir düşük karbonhidrat alternatifi oluşturur.
  • Karpuz – %92 su. Adından da anlaşılacağı gibi karpuz su ile doludur. Eğer bu kavunu yetiştirmeyi denediyseniz, susuz bir meyve olduğunu bilirsiniz. Ve eğer susadıysanız, karpuz susuzluğu gidermek için harika bir yoldur. Ayrıca, kanserle savaşmaya yardımcı olan bir antioksidan olan likopen ile doludur.
  • Ispanak – %91 su. Marulun su içeriği daha yüksek olsa da, besin değeri söz konusu olduğunda ıspanak bir adım öndedir. Ispanak bir süper besindir; porsiyon başına lutein, lif, potasyum, folat ve günlük E vitamininizin %15’ini içerir. Temel Reis için yeterince iyiyse, sizin için de yeterince iyidir!

Bunlar sadece su içeriğine göre popüler gıdalardır. Bol miktarda sağlıklı meyve, sebze ve hatta bazı etler, ihtiyacınız olan tüm suyu aldığınızdan emin olmanıza yardımcı olabilir. Günlük önerilen su alım miktarının 64 ons olduğunu unutmayın.

admin

Recent Posts

Solunum Yolu Enfeksiyonunu Evde Nasıl Hafifletebilirim? [Etkili Yöntemler]

Solunum Yolu Enfeksiyonunu Evde Nasıl Hafifletebilirim? Pratik ve Etkili Yöntemlerle Rahatlamanızı Sağlayın!

5 ay ago

Migreni Evde Nasıl Geçirebilirim? [Pratik Öneriler]

Migrenle başa çıkmanın pratik yolları! Evde migren ağrısını hafifletecek önerileri keşfedin ve yaşam kalitenizi artırın.

5 ay ago

Şeker Hastalığını Evde Nasıl Kontrol Altına Alabilirim? [Kanıtlanmış Yöntemler]

Şeker hastalığını evde kontrol altına almanın kanıtlanmış yöntemleriyle tanışın. Sağlıklı bir yaşam için etkili adımlar…

5 ay ago

Dişeti İltihabını Evde Nasıl Tedavi Edebilirim? [Uzman Tavsiyeleri]

Dişeti iltihabı mıyla boğuşuyorsunuz? Evde uygulayabileceğiniz uzman tavsiyeleriyle dişeti iltihabını tedavi etmenin yollarını keşfedin. Sağlıklı…

5 ay ago

Astım Belirtilerini Evde Nasıl Hafifletebilirim? [Doğal Çözümler]

Astım belirtileriyle başa çıkmak için evde doğal çözümler arayışında mısınız? Bu makalede, solunum problemlerini hafifletebilecek…

5 ay ago

İştahsızlığı Evde Nasıl Gideririm? [Kolay ve Hızlı İpuçları]

İştahsızlıkla mücadele etmek için kolay ve hızlı ipuçları! Evde iştahınızı artırmak için pratik yöntemler ve…

5 ay ago