Yanıklar, özellikle evde ve işyerinde çok kolay gerçekleşebilir. Mutfakta sıcak bir tavaya dokunabilir, güneşte çok uzun süre kalabilir veya kucağınıza kahve dökebilirsiniz. Her yıl yaklaşık 486.000 kişi yanık nedeniyle acil servise başvurmaktadır. Neyse ki, hafif yanıklar genellikle doktora veya hastaneye gitmeden evde tedavi edilebilir. Yanıkların nedenleri, farklı tipleri, yanık evde nasıl tedavi edilir ve ne zaman ek bakıma başvurulacağı hakkında bilgi edinin.
Yanık, sıcağa, aşırı soğuğa, güneş ışığına, radyasyona veya kimyasal/elektriksel temasa aşırı maruz kalma sonucu deri ve dokuda meydana gelen hasar olarak tanımlanır. Yanıklar herkesin başına gelebilirken, çocuklar güneş yanığının tehlikelerinin veya kibrit, havai fişek veya mutfak gereçleri gibi yanıklara neden olabilecek ev eşyalarının daha az farkında olduklarından özellikle risk altındadır. İyi haber şu ki, yanıkların nasıl meydana geldiğini anlamak sizin ve sevdiklerinizin yanık yaşama şansını azaltmasına yardımcı olabilir.
Sakin ol:
Tedavi et:
Onu koru:
Acıyı hafiflet:
Bir yanık kabarcığı nasıl tedavi edilir:
Merhemlere, bandajlara ve reçetesiz satılan ilaçlara ek olarak, yanıklar için dikkate alınması gereken başka ev ilaçları da vardır. Bunlar şunları içerir:
Solunum Yolu Enfeksiyonunu Evde Nasıl Hafifletebilirim? Pratik ve Etkili Yöntemlerle Rahatlamanızı Sağlayın!
Migrenle başa çıkmanın pratik yolları! Evde migren ağrısını hafifletecek önerileri keşfedin ve yaşam kalitenizi artırın.
Şeker hastalığını evde kontrol altına almanın kanıtlanmış yöntemleriyle tanışın. Sağlıklı bir yaşam için etkili adımlar…
Dişeti iltihabı mıyla boğuşuyorsunuz? Evde uygulayabileceğiniz uzman tavsiyeleriyle dişeti iltihabını tedavi etmenin yollarını keşfedin. Sağlıklı…
Astım belirtileriyle başa çıkmak için evde doğal çözümler arayışında mısınız? Bu makalede, solunum problemlerini hafifletebilecek…
İştahsızlıkla mücadele etmek için kolay ve hızlı ipuçları! Evde iştahınızı artırmak için pratik yöntemler ve…