Emzirmenin bebeğinizi beslemenin en doğal yolu olduğu doğrudur, ancak doğal olmak her zaman kolay olduğu anlamına gelmez. Yeni bir anne olarak, siz ve yeni doğan bebeğiniz bu besleme sisteminin nasıl çalışacağını bulmalısınız. Doğumdan dolayı gergin, bitkin ve rahatsız olabilirsiniz ve bebeğiniz tüm bu gün ışığına ve açlık deneyimine uyum sağlamaya çalışıyor! Neyse ki, eğitim ve destekle emzirme konusunda kendinize güvenebilir ve ihtiyacınız olan yardımı, ihtiyacınız olmadığında alabilirsiniz. Başarılı bir emzirme deneyimine hazırlanmak:
Bebek doğmadan önce harekete geçmek garip görünebilir, ancak küçük bir hazırlık hamile bir kadından emziren bir anneye geçişi biraz daha kolaylaştırabilir. İyi doğum öncesi bakım almaya devam edin.
Doğum öncesi emzirme dersi alın, böylece ne bekleyeceğinizi bilirsiniz. Sınıflar çevrimiçi olarak mevcut olsa da, yüz yüze bir sınıf, belirli sorularınıza yanıt almanızı sağlar. Emzirme desteği sunan bir hastanede doğum yapmayı planlayın.
Bebeği kavramak, başarılı emzirmenin anahtarıdır. Bebek doğduktan sonra mümkünse ilk bir saat ten tene temas kurun. Bebeği göğsünüze yatırın. Yeni doğanlar, ebeveynleri ile birlikte olmak için birbirine bağlıdır ve bu temas bebeğin emzirmeye hazırlanmasına yardımcı olur. Bebekler, erken ten tene temas yapıldıktan sonra, emzirme danışmanı veya hemşirenin minimum yardımı ile sıklıkla kendi kendine mandallayabilir.
Emzirmek için en rahat pozisyon için deney yapın. Örneğin, sezaryen yaptırdıysanız, topun tutuşunu daha rahat ve karnınıza daha az baskı uyguladığını görebilirsiniz – ancak sizin ve bebeğiniz için hangi pozisyon işe yararsa o iyi bir pozisyondur.
Yeni doğmuş bebeğinizi hastanedeyken her bir ila üç saatte bir beslemeyi bekleyin. Başlangıçta, ilk anne sütünüz veya kolostrum küçük miktarlarda ortaya çıkar. Bebeğiniz beslenme başına sadece az miktarda yiyecek alabilir, bu nedenle sık beslemeye ihtiyaç vardır. Emzirirken acı çekmemelisiniz – kilitleme veya pompalama işlemi zarar vermemelidir. Varsa, bebeğin mandalını veya pozisyonunu nasıl iyileştireceğinizi öğrenmek için emzirme danışmanınızla konuşun.
Siz ve bebek eve döndüğünüzde, ikiniz de hala öğrenme ve iyileşme modunda olacaksınız. Sütünüz geldikçe 2-3 saatte bir beslenme olabilir ve yine de sorularınız veya endişeleriniz olabilir. Özel emzirme konsültasyonlarına bakın – çoğu sigorta kapsamındadır.
Bir destek grubu bulun. Bebekten önce bir tane bakmış olabilirsin, ama şimdi gitme zamanı. Destek grubu, yeni doğanlar için bir bebek gelişim sınıfı, sizinle ve bebeğinizle aynı yolculukta olan diğer yeni anneleri bulmanıza yardımcı olabilir. Emzirmenin sağladığı sağlık yararları iyi belgelenmiştir ve benzersizdir. Hazırlık, eğitim ve destek ile bebeğinizin mümkün olan en iyi başlangıcı yapmasına yardımcı olabilirsiniz.
Solunum Yolu Enfeksiyonunu Evde Nasıl Hafifletebilirim? Pratik ve Etkili Yöntemlerle Rahatlamanızı Sağlayın!
Migrenle başa çıkmanın pratik yolları! Evde migren ağrısını hafifletecek önerileri keşfedin ve yaşam kalitenizi artırın.
Şeker hastalığını evde kontrol altına almanın kanıtlanmış yöntemleriyle tanışın. Sağlıklı bir yaşam için etkili adımlar…
Dişeti iltihabı mıyla boğuşuyorsunuz? Evde uygulayabileceğiniz uzman tavsiyeleriyle dişeti iltihabını tedavi etmenin yollarını keşfedin. Sağlıklı…
Astım belirtileriyle başa çıkmak için evde doğal çözümler arayışında mısınız? Bu makalede, solunum problemlerini hafifletebilecek…
İştahsızlıkla mücadele etmek için kolay ve hızlı ipuçları! Evde iştahınızı artırmak için pratik yöntemler ve…