Sağlık hakkında tüyolar!

Bahar Alerjisi Belirtileri ve Çözüm Önerileri

Bahar Alerjisi Belirtileri ve Çözüm Önerileri
0 76

Mevsimsel alerjiler, ortamdaki değişiklikler daha fazla alerjenin havaya karışmasına neden olduğunda ortaya çıkar. Yıl boyunca farklı alerji “mevsimleri” olsa da, her tür bitkinin çiçek açtığı ilkbahar, yoğun semptomlara yol açmasıyla ünlüdür. Bahar alerjisi ve bunların yol açtığı çok çeşitli semptomlar hiç de eğlenceli değildir. Ancak doğru hazırlık ve aktif bir yaklaşımla, sizi perişan etmelerini önleyebilirsiniz.

Bahar Alerjisi Belirtileri

Bahar alerjisi olan kişiler, aşağıdakileri içeren standart semptomlara çok aşinadır:

  • Burun akıntısı
  • Hapşırma
  • Sulu gözler
  • Öksürük
  • Kaşıntılı burun ve gözler

Bununla birlikte, vücudun ağaçlar, otlar, yabani otlar ve havadaki diğer tahriş edici maddeler tarafından salınan polenlere verdiği tepki de neden olabilir:

  • Baş ağrısı
  • Göz altında koyu halkalar
  • Sinüs enfeksiyonları
  • Kötü uyku
  • Konsantrasyon güçlüğü
  • Yorgunluk
  • Kulak Ağrıları
  • Mide bulantısı

Bu semptomların çeşitli başka kökenleri olabileceğinden, başlangıç zamanlarını not etmek önemlidir. Bu belirtileri standart alerji belirtileriyle aynı zamanda fark etmeye başlarsanız, bu bilgi sağlık uzmanınız için nedeni belirlemek ve bir tedavi reçete etmek konusunda yardımcı olabilir.

Bahar Alerjisi Belirtileri
Bahar Alerjisi Belirtileri

Bahar Alerjisi Tedavisi ve Çareleri

Bu bahar veya herhangi bir alerji mevsiminde alerji semptomlarınızı en aza indirmeye yardımcı olmak için atabileceğiniz bazı adımlar:

Polen sayısı yüksek olduğunda mümkün olduğunca içeride kalın

Polen sayısı sabah 5 ile 10 arasında en yüksek seviyededir, bu nedenle içeride kalmak polenlerden kaçınmanıza yardımcı olabilir. Ayak işlerini, köpek gezdirmeyi, egzersiz yapmayı veya bahçe işlerini günün ilerleyen saatlerine saklayın.

Eve döndüğünüzde kıyafetlerinizi değiştirin ve saçınızı yıkayın

Dışarıdaki aktiviteleriniz bittiğinde, giysilerinizi çamaşırhaneye koyun ve duşa girin. Bunu yapmak evinize getirdiğiniz alerjenleri azaltmaya yardımcı olacaktır. Yatmadan önce duş almak da alerjenleri yatağınızdan uzak tutarak dinlendirici bir gece uykusu sağlamak için harika bir uygulamadır.

Pencereleri ve kapıları kapalı tutun

Gün boyunca pencerelerinizi ve kapılarınızı kapalı tutarak, evdeki polen ve diğer tahriş edici maddelere maruz kalma miktarını azaltabilirsiniz.

Sık sık süpürün

Alerjenlerin en aza indirilmesini sağlamak için yüksek etkili partikül hava (HEPA) filtreli bir elektrikli süpürge kullanın ve zeminlerinizi düzenli olarak paspaslayın. Çok hassassanız, alerjenler yükselip rahatsız edici hale gelebileceğinden süpürürken maske takmayı düşünebilirsiniz.

Hava temizleyici kullanın

Birçok alerji hastası, hava temizleyici kullanımıyla semptomlar azaldıkça rahatlama bulur. En sık kullandığınız odalarda bir HEPA hava temizleyici kullanmak havayı temizlemeye ve tahrişe neden olan alerjenlerin sayısını azaltmaya yardımcı olur.

Reçetesiz veya reçeteli alerji ilaçlarını belirtildiği şekilde kullanın

Alerji semptomlarını hafifletmek için reçetesiz veya reçeteli alerji ilaçları için birçok seçenek vardır. Tavsiye almak ve alerji ilacı satın almak için perakende eczanemizi ziyaret edin.

Alerji aşıları yoluyla immünoterapiyi düşünün

Bu tedaviyi doktorunuzla görüşün. Bu yöntem, bağışıklık sisteminizde alerjenlere karşı bir tolerans oluşturarak alerji semptomlarınızın zamanla azalmasını sağlar.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.