Sağlık hakkında tüyolar!

Diş Eti Çekilmesi Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Diş Eti Çekilmesi Nedir
0 193

Sağlıklı bir gülüş için sağlıklı diş etleri şarttır. Diş eti çekilmesi önlemeyi ve tedavi etmeyi ve kalıcı ağız sağlığına kavuşmayı her zamankinden daha kolay hale gelmiştir. Diş etleriniz çekiliyor veya dişlerinizden çekiliyorsa doktorunuzla iletişime geçmek için beklemeyin. Altta yatan sorunu ne kadar hızlı teşhis edilirse, sağlığınız için o kadar iyi olur.

Diş Eti Çekilmesi Nedir?

Diş eti çekilmesi, diş eti hattınız boyunca doku kaybıdır. Bu, periodontal hastalığın yaygın bir belirtisidir. Ayrıca doğal yaşlanma süreciyle veya aşındırıcı fırçalama ve diş ipi kullanma alışkanlıklarıyla da bağlantılı olabilir.

Diş eti çekilmesinin yaygın belirtileri, diş hassasiyeti ve ağrısı, eskisinden daha uzun görünen dişler ve sallanan dişlerdir. Tedavi edilmediğinde nihai sonuç diş kaybı olabilir. Diş eti çekilmesi çok tedavi edilebilir. Hafif diş eti çekilmesi vakaları genellikle profesyonel bir derinlemesine temizlik ile tedavi edilebilir. Daha ileri vakalar için ileri teknoloji cerrahi veya cerrahi olmayan prosedürler diş etlerinizi ve sağlığınızı eski haline getirecektir.

Diş Eti Çekilmesi Nasıl Tedavi Edilir
Diş Eti Çekilmesi Nasıl Tedavi Edilir

Diş Eti Çekilmesinin Nedenleri Nelerdir?

En yaygın nedenlerden biri anormal bir diş pozisyonudur. Çocukluk döneminde daimi dişlerin kronları, diş etlerinden çıktıklarında yetersiz boşluk nedeniyle çıkıntı yapabilir. Daha az yaygın olarak, genetik, gerileyen ince veya hassas diş eti dokusuna neden olur. Önlenebilir diş eti çekilmesi nedenleri şunlardır:

  • Diş eti hastalığı
  • Uygun olmayan fırçalama (örneğin çok sert veya sert fırça kullanımı)
  • Diş eti dokusuna doğrudan travma
  • Sigara ve nikotin kullanımı
  • Diş gıcırdatma ve sıkma

Diş Eti Çekilmesini Tedavi Etmek İçin Ne Tür Ameliyatlar Kullanılır?

Diş eti çekilmesini tedavi etmek için aşağıdaki cerrahi prosedürler kullanılır:

  • Açık flep ölçekleme ve kök düzleştirme:  Bu işlem sırasında diş hekimi veya periodontist (diş eti doktoru) etkilenen diş eti dokusunu geriye doğru katlar, zararlı bakterileri ceplerden uzaklaştırır ve ardından diş eti dokusunu diş kökü üzerinde yerine sıkıca sabitler ve böylece diş etini diş kökü üzerinde sıkıca sabitler. cepler veya boyutlarını küçültmek.
  • Yumuşak doku grefti:  Birkaç çeşit diş eti dokusu grefti prosedürü vardır, ancak en yaygın olarak kullanılanı bağ dokusu grefti olarak adlandırılır. Bu prosedürde, ağzınızın çatısından (damak) bir greft alınır ve daha sonra açıkta kalan kökü çevreleyen diş eti dokusuna dikilir. Diş hekiminiz, bireysel ihtiyaçlarınıza göre sizin için en iyi prosedür tipini belirleyebilir.

Diş Eti Çekilmesini Nasıl Önleyebilirim?

Diş eti çekilmesini önlemenin en iyi yolu ağzınıza iyi bakmaktır. Dişlerinizi her gün fırçalamanız ve diş ipi kullanın ve diş hekiminize önerildiği şekilde görünün. Diş hekiminizden dişlerinizi fırçalamanın doğru yolunu göstermesini talep edebilirsiniz. Diş eti çekilmesinin nedeni yanlış hizalanmış bir ısırık ya da diş gıcırdatma ise, sorunu nasıl düzelteceğiniz konusunda diş hekiminize danışın.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.