Sağlık hakkında tüyolar!

Konsantrasyona Yardımcı Besinler

Konsantrasyona Yardımcı Besinler
0 142

Belirli yiyeceklerin konsantrasyonunuzu ve odaklanmanızı iyileştirmeye yardımcı olabileceğini biliyor muydunuz? Konsantrasyona yardımcı besinleri aşağıda daha ayrıntılı olarak inceledik.

Diyetinize Dahil Etmeniz Gereken Beyin Destekleyici Gıdalar

Daha yüksek miktarlarda B vitamininden antioksidanlara kadar, besin açısından daha zengin yiyecekler yedikten sonra konsantrasyon seviyelerinizde kısa sürede bir fark görebilirsiniz. Ve hareket halindeyseniz, vitamin ve takviye ürün yelpazemize göz atın.

Yaban Mersini

Yaban mersini, doğanın en iyi bilinen beyin gıdasıdır. Beynin oksidatif stresten korunmasına yardımcı olabilecek antioksidanlar açısından zengindirler ve bağışıklık sisteminizin normal işlevine katkıda bulunan vitaminlerle doludurlar. Kombinasyon, sizin ve beyninizin eldeki göreve odaklanmak için daha fazla zamana ve enerjiye sahip olacağı anlamına gelir. Önerilen alım miktarı: Günde 150 gr.

Odaklanmayı artıran yiyecekler
Odaklanmayı artıran yiyecekler

Keten Tohumu

Beyin sağlıklı Omega 3 yağ asitleri üzerinde gelişir. Bunlardan biri, keten tohumlarında kolayca bulabileceğiniz alfa-linolenik asit veya ALA olarak adlandırılır. ALA’nın, beyninizin duyusal bilgilerin işlenmesinden sorumlu alanı olan serebral korteksi koruduğu gösterilmiştir. Yulaf lapanızın üzerine keten tohumu serpmeyi deneyin. Önerilen alım miktarı: bir yemek kaşığı (günde beşe kadar)

Yağlı Balık

Omega 3 açısından zengin bir diğer besin ise yağlı balıklardır. Ton balığı, somon ve sardalye gibi yağlı balıklar lezzetli olmanın yanı sıra iyi yağlarla doludur. Bu, normal beyin fonksiyonunun korunmasına katkıda bulunan dokosaheksaenoik asit veya DHA’yı içerir. Uzmanlara göre yağlı balık yemek, Alzheimer riskini de azaltabilir. Önerilen alım miktarı: 85-140 gram, haftada 2-3 kez

Yumurta

Omega 3 beyin sağlığından sorumlu tek besin maddesi değildir. B vitamini de gerekli bir rol oynar. B12 Vitamini beyne oksijen taşıyan normal kırmızı kan hücresi oluşumuna katkıda bulunurken, B4 Vitamini ruh halinizi ve hafızanızı düzenlemek için gereklidir. Bu besinleri ve diğer çeşitli besinleri yumurtalarda bulacaksınız, bu nedenle her zaman yoğun bir günden önce doldurun. Önerilen alım miktarı: günde üçe kadar.

Brokoli

Sebzelere gelince, brokoli, smoothie’lerden patates kızartmasına kadar her şeyin tadını çıkarabileceğiniz yeşil bir süper kahramandır. Ama beyin üzerinde ne gibi bir etkisi olabilir? Brokoli, uzmanların daha iyi hafıza ile ilişkilendirdiği K vitamini bakımından yüksektir. Hatta bazıları, düzenli olarak brokoli yemenin, hastalığın önlenmesine yardımcı olan bir nörotransmitter olan asetilkolinin parçalanmasını yavaşlattığı için daha sonraki yaşamda Alzheimer hastalığını da önleyebileceğini belirtiyor. Önerilen alım miktarı: günde en az bir fincan.

Yeşil Çay

Kafein kötü bir üne sahip olma eğilimindedir, ancak aslında fazla tüketilmediğinde konsantrasyonunuzu artırabilir. Yeşil çay burada devreye girer. Yeşil çay sadece kahveden daha az kafein içermez, aynı zamanda antioksidanlar ve beyin hücrelerini oksidatif hasardan korumaya yardımcı olan ve hafıza işlevine katkıda bulunan kateşinler açısından da zengindir. Önerilen alım miktarı: Günde 3-5 bardak.

Avokado

Avokado bir cehennem meyvesidir. K vitamini ve tirozin (iyi hissettiren nörotransmitter dopamini yükseltebilen bir amino asit) ile yüklüdürler. Ve bu bir yana, avokadodaki sağlıklı yağlar, vücudun öğrenmeye yardımcı olan beyin kimyasalı olan asetilkolin üretimi için gereklidir. Önerilen alım miktarı: Günde ½ ila bütün avokado.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.